Terug

Gehaktschotel met bleekselderij

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 volkoren boterham
  • 5 olijven
  • 150 gram mager rundergehakt
  • peper
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel slasaus
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • citroensap
  • 300 gram gesneden witte kool
  • 6 aardappelen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 68 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    budget

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Week het brood met een paar lepels water.
  3. Snijd de olijven klein.
  4. Maak het rundergehakt aan met het brood, de olijven, peper en de Provençaalse kruiden.
  5. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze in smalle reepjes.
  6. Druk de helft van het gehakt in een kleine ovenschaal. Schik op het gehakt de reepjes bleekselderij.
  7. Verdeel de rest van het gehakt erover en druk dit stevig aan.
  8. Laat het gehakt in het midden van de hete oven in ± 30 minuten gaar worden.
  9. Was de rozijnen en laat ze in wat water wellen.
  10. Maak een dressing van de slasaus, de yoghurt en wat citroensap en meng de dressing door de witte kool. 
  11. Schep de rozijnen er door. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
  12. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar. Geef de aardappelen en de koolsalade bij de gehaktschotel.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 481 kcal
Koolhydraten 59,4 gr
Vetten 13 gr
Vezels 11 gr
Eiwitten 25,5 gr
Verzadigd vet 4,4 gr
Trans vet 0,3 gr
Enkelv. onv. vet 5,7 gr
Meerv. onv. vet 1,7 gr
Cholesterol 35,2 mg
Suikers 12,6 gr
Zout 1,01 gr
Calcium 136,5 mg
Magnesium 93 mg
Fosfor 334,4 mg
Kalium 1536,1 mg
Ijzer 4,8 mg
Jodium 23,9 µg
Koper 0,33 mg
Zink 5,04 mg
Seleen 9,9 µg
Vitamine A 65,6 µg
Vitamine B1 0,27 mg
Vitamine B2 0,26 mg
Vitamine B3 6,2 mg
Vitamine B6 0,932 mg
Foliumzuur 99,8 µg
Vitamine B12 1,52 µg
Vitamine C 74,9 mg
Vitamine D 0,4 µg
Vitamine E 1,8 mg
Vitamine K1 102,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu