Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 volkoren boterham
- 5 olijven
- 150 gram mager rundergehakt
- peper
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 2 stengels bleekselderij
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 eetlepel slasaus
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- citroensap
- 300 gram gesneden witte kool
- 6 aardappelen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 68 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenbudget
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Week het brood met een paar lepels water.
- Snijd de olijven klein.
- Maak het rundergehakt aan met het brood, de olijven, peper en de Provençaalse kruiden.
- Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze in smalle reepjes.
- Druk de helft van het gehakt in een kleine ovenschaal. Schik op het gehakt de reepjes bleekselderij.
- Verdeel de rest van het gehakt erover en druk dit stevig aan.
- Laat het gehakt in het midden van de hete oven in ± 30 minuten gaar worden.
- Was de rozijnen en laat ze in wat water wellen.
- Maak een dressing van de slasaus, de yoghurt en wat citroensap en meng de dressing door de witte kool.
- Schep de rozijnen er door. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar. Geef de aardappelen en de koolsalade bij de gehaktschotel.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 481 kcal |
Koolhydraten | 59,4 gr |
Vetten | 13 gr |
Vezels | 11 gr |
Eiwitten | 25,5 gr |
Verzadigd vet | 4,4 gr |
Trans vet | 0,3 gr |
Enkelv. onv. vet | 5,7 gr |
Meerv. onv. vet | 1,7 gr |
Cholesterol | 35,2 mg |
Suikers | 12,6 gr |
Zout | 1,01 gr |
Calcium | 136,5 mg |
Magnesium | 93 mg |
Fosfor | 334,4 mg |
Kalium | 1536,1 mg |
Ijzer | 4,8 mg |
Jodium | 23,9 µg |
Koper | 0,33 mg |
Zink | 5,04 mg |
Seleen | 9,9 µg |
Vitamine A | 65,6 µg |
Vitamine B1 | 0,27 mg |
Vitamine B2 | 0,26 mg |
Vitamine B3 | 6,2 mg |
Vitamine B6 | 0,932 mg |
Foliumzuur | 99,8 µg |
Vitamine B12 | 1,52 µg |
Vitamine C | 74,9 mg |
Vitamine D | 0,4 µg |
Vitamine E | 1,8 mg |
Vitamine K1 | 102,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.