Terug

Wortel met selderij en tempé

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 200 gram knolselderij
  • 1 grote winterwortel
  • 150 gram champignons
  • 150 gram tempé
  • azijn
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • paprikapoeder, peper

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 58 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    budget
    klimaatkanjer
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Schil het stuk knolselderij en snijd het in staafjes.
  3. Schrap de wortel en snijd hem in plakken.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5. Snijd de tempé in reepjes.
  6. Kook de knolselderij en wortel samen in weinig water gaar.
  7. Maak de groente op smaak met een paar druppels azijn.
  8. Bak de tempé in de hete margarine bruin. Bak de champignons kort mee.
  9. Maak op smaak met paprikapoeder en peper.
  10. Serveer de groente en aardappelen bij de tempé.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 461 kcal
Koolhydraten 54,5 gr
Vetten 15,2 gr
Vezels 16,6 gr
Eiwitten 18,3 gr
Verzadigd vet 2,1 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 4,3 gr
Meerv. onv. vet 7,7 gr
Cholesterol 0,2 mg
Suikers 9,7 gr
Zout 0,33 gr
Calcium 203,6 mg
Magnesium 113 mg
Fosfor 312,8 mg
Kalium 1691,8 mg
Ijzer 4,8 mg
Jodium 10,5 µg
Koper 0,45 mg
Zink 2,21 mg
Seleen 6,5 µg
Vitamine A 933,3 µg
Vitamine B1 0,28 mg
Vitamine B2 0,44 mg
Vitamine B3 6,1 mg
Vitamine B6 0,615 mg
Foliumzuur 167,1 µg
Vitamine B12
Vitamine C 31,2 mg
Vitamine D 0,8 µg
Vitamine E 4,1 mg
Vitamine K1 57,4 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu