Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 200 gram knolselderij
- 1 grote winterwortel
- 150 gram champignons
- 150 gram tempé
- azijn
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- paprikapoeder, peper
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 58 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetklimaatkanjervegetarischvrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Schil het stuk knolselderij en snijd het in staafjes.
- Schrap de wortel en snijd hem in plakken.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Snijd de tempé in reepjes.
- Kook de knolselderij en wortel samen in weinig water gaar.
- Maak de groente op smaak met een paar druppels azijn.
- Bak de tempé in de hete margarine bruin. Bak de champignons kort mee.
- Maak op smaak met paprikapoeder en peper.
- Serveer de groente en aardappelen bij de tempé.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 461 kcal |
Koolhydraten | 54,5 gr |
Vetten | 15,2 gr |
Vezels | 16,6 gr |
Eiwitten | 18,3 gr |
Verzadigd vet | 2,1 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 4,3 gr |
Meerv. onv. vet | 7,7 gr |
Cholesterol | 0,2 mg |
Suikers | 9,7 gr |
Zout | 0,33 gr |
Calcium | 203,6 mg |
Magnesium | 113 mg |
Fosfor | 312,8 mg |
Kalium | 1691,8 mg |
Ijzer | 4,8 mg |
Jodium | 10,5 µg |
Koper | 0,45 mg |
Zink | 2,21 mg |
Seleen | 6,5 µg |
Vitamine A | 933,3 µg |
Vitamine B1 | 0,28 mg |
Vitamine B2 | 0,44 mg |
Vitamine B3 | 6,1 mg |
Vitamine B6 | 0,615 mg |
Foliumzuur | 167,1 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 31,2 mg |
Vitamine D | 0,8 µg |
Vitamine E | 4,1 mg |
Vitamine K1 | 57,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.