Terug

Stoofvlees voor de zaterdag

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 250 gram runderlap
  • peper
  • 2 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 ui
  • 1 dunne winterwortel
  • 0.5 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • mespunt tijm
  • 200 ml bouillon met minder zout
  • 400 gram spruitjes
  • 4 volkoren boterhammen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 27 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Snijd het vlees in flinke dobbelstenen en bestrooi ze met peper.
  2. Bak het vlees in de hete margarine bruin.
  3. Maak de ui en de wortel schoon. Snijd de ui in snippers en de wortel in plakken.
  4. Fruit de ui en de tomatenpuree even met het vlees mee.
  5. Voeg de wortel, de tijm, het laurierblad en de bouillon toe. Doe het deksel op de pan en stoof het vlees in 2-3 uur gaar. Langer kan en maakt het alleen nog lekkerder.
  6. Maak de spruitjes schoon. Kook de spruitjes in weinig water in ca. 10 minuten gaar. Geef ze met het brood bij het vlees.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 581 kcal
Koolhydraten 46,9 gr
Vetten 17,5 gr
Vezels 16,9 gr
Eiwitten 50,8 gr
Verzadigd vet 3,4 gr
Trans vet 0,2 gr
Enkelv. onv. vet 5,9 gr
Meerv. onv. vet 6,1 gr
Cholesterol 60,9 mg
Suikers 9 gr
Zout 1,27 gr
Calcium 156,7 mg
Magnesium 142,8 mg
Fosfor 666,3 mg
Kalium 1993,1 mg
Ijzer 7,3 mg
Jodium 47,8 µg
Koper 0,49 mg
Zink 9,95 mg
Seleen 41,1 µg
Vitamine A 682,8 µg
Vitamine B1 0,39 mg
Vitamine B2 0,49 mg
Vitamine B3 9,2 mg
Vitamine B6 1,013 mg
Foliumzuur 252,5 µg
Vitamine B12 2,64 µg
Vitamine C 270,4 mg
Vitamine D 1,5 µg
Vitamine E 5,8 mg
Vitamine K1 269,1 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu