Fout

Ingrediënten
2 personen
- 250 gram runderlap
- peper
- 2 eetlepel vloeibare margarine
- 1 ui
- 1 dunne winterwortel
- 0.5 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- mespunt tijm
- 200 ml bouillon met minder zout
- 400 gram spruitjes
- 4 volkoren boterhammen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 27 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Snijd het vlees in flinke dobbelstenen en bestrooi ze met peper.
- Bak het vlees in de hete margarine bruin.
- Maak de ui en de wortel schoon. Snijd de ui in snippers en de wortel in plakken.
- Fruit de ui en de tomatenpuree even met het vlees mee.
- Voeg de wortel, de tijm, het laurierblad en de bouillon toe. Doe het deksel op de pan en stoof het vlees in 2-3 uur gaar. Langer kan en maakt het alleen nog lekkerder.
- Maak de spruitjes schoon. Kook de spruitjes in weinig water in ca. 10 minuten gaar. Geef ze met het brood bij het vlees.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 581 kcal |
Koolhydraten | 46,9 gr |
Vetten | 17,5 gr |
Vezels | 16,9 gr |
Eiwitten | 50,8 gr |
Verzadigd vet | 3,4 gr |
Trans vet | 0,2 gr |
Enkelv. onv. vet | 5,9 gr |
Meerv. onv. vet | 6,1 gr |
Cholesterol | 60,9 mg |
Suikers | 9 gr |
Zout | 1,27 gr |
Calcium | 156,7 mg |
Magnesium | 142,8 mg |
Fosfor | 666,3 mg |
Kalium | 1993,1 mg |
Ijzer | 7,3 mg |
Jodium | 47,8 µg |
Koper | 0,49 mg |
Zink | 9,95 mg |
Seleen | 41,1 µg |
Vitamine A | 682,8 µg |
Vitamine B1 | 0,39 mg |
Vitamine B2 | 0,49 mg |
Vitamine B3 | 9,2 mg |
Vitamine B6 | 1,013 mg |
Foliumzuur | 252,5 µg |
Vitamine B12 | 2,64 µg |
Vitamine C | 270,4 mg |
Vitamine D | 1,5 µg |
Vitamine E | 5,8 mg |
Vitamine K1 | 269,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.