Terug

Kwarkpudding met sinaasappel

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 sinaasappels
  • 200 gram magere kwark
  • 1 eetlepel limonadesiroop zonder suiker

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 42 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
  2. Pers 1 sinaasappel uit.
  3. Breng het sinaasappelsap aan de kook en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op.
  4. Roer dit door de kwark en maak het op smaak met de limonadesiroop.
  5. Verdeel de massa over 2 schaaltjes en laat het opstijven.
  6. Schil de overgebleven sinaasappel dik en snijd de partjes uit de vliezen.
  7. Stort de puddinkjes op 2 borden en garneer met de partjes sinaasappel.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 121 kcal
Koolhydraten 14,2 gr
Vetten 1,3 gr
Vezels 2,6 gr
Eiwitten 11,2 gr
Verzadigd vet 0,3 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,3 gr
Meerv. onv. vet 0,5 gr
Cholesterol
Suikers 13,2 gr
Zout 0,09 gr
Calcium 168,9 mg
Magnesium 25,5 mg
Fosfor 170,2 mg
Kalium 396,3 mg
Ijzer 0,1 mg
Jodium 29,6 µg
Koper 0,07 mg
Zink 0,79 mg
Seleen 4 µg
Vitamine A 10,4 µg
Vitamine B1 0,1 mg
Vitamine B2 0,18 mg
Vitamine B3 0,6 mg
Vitamine B6 0,104 mg
Foliumzuur 68,7 µg
Vitamine B12 0,7 µg
Vitamine C 66,3 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,5 mg
Vitamine K1 0,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu