Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 blaadjes gelatine
- 2 sinaasappels
- 200 gram magere kwark
- 1 eetlepel limonadesiroop zonder suiker
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 42 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
- Pers 1 sinaasappel uit.
- Breng het sinaasappelsap aan de kook en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op.
- Roer dit door de kwark en maak het op smaak met de limonadesiroop.
- Verdeel de massa over 2 schaaltjes en laat het opstijven.
- Schil de overgebleven sinaasappel dik en snijd de partjes uit de vliezen.
- Stort de puddinkjes op 2 borden en garneer met de partjes sinaasappel.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 121 kcal |
Koolhydraten | 14,2 gr |
Vetten | 1,3 gr |
Vezels | 2,6 gr |
Eiwitten | 11,2 gr |
Verzadigd vet | 0,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,3 gr |
Meerv. onv. vet | 0,5 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 13,2 gr |
Zout | 0,09 gr |
Calcium | 168,9 mg |
Magnesium | 25,5 mg |
Fosfor | 170,2 mg |
Kalium | 396,3 mg |
Ijzer | 0,1 mg |
Jodium | 29,6 µg |
Koper | 0,07 mg |
Zink | 0,79 mg |
Seleen | 4 µg |
Vitamine A | 10,4 µg |
Vitamine B1 | 0,1 mg |
Vitamine B2 | 0,18 mg |
Vitamine B3 | 0,6 mg |
Vitamine B6 | 0,104 mg |
Foliumzuur | 68,7 µg |
Vitamine B12 | 0,7 µg |
Vitamine C | 66,3 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,5 mg |
Vitamine K1 | 0,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.