Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 ui
- 1 prei
- 0.5 Chinese kool
- 100 gram taugé
- 200 gram kipfilet
- 200 gram volkoren noedels
- 2 eetlepels olie
- peper
- 6 takjes koriander
- 6 takjes koriander
- citroensap
- 1 eetlepel vissaus (nam pla)
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 39 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetes
Bereiding
- Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
- Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in repen.
- Was de taugé en laat dit uitlekken in een vergiet.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de Chinese kool in ca. 8 minuten gaar.
- Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de kip met peper in 5 minuten gaar en bruin.
- Bak de ui en de prei enkele minuten mee met de kip.
- Voeg de uitgelekte noedels en de taugé toe en roerbak dit mee tot alles heet is.
- Was de koriander.
- Maak het gerecht op smaak met citroensap en de vissaus.
- Strooi de koriander erover en geef de Chinese kool erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 674 kcal |
Koolhydraten | 77,9 gr |
Vetten | 16,2 gr |
Vezels | 13 gr |
Eiwitten | 47,4 gr |
Verzadigd vet | 3,8 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 5,2 gr |
Meerv. onv. vet | 5,4 gr |
Cholesterol | 89 mg |
Suikers | 10,5 gr |
Zout | 0,81 gr |
Calcium | 253,3 mg |
Magnesium | 187,3 mg |
Fosfor | 839,9 mg |
Kalium | 1485,3 mg |
Ijzer | 6,4 mg |
Jodium | 14,3 µg |
Koper | 0,66 mg |
Zink | 4,33 mg |
Seleen | 22,6 µg |
Vitamine A | 49,9 µg |
Vitamine B1 | 0,66 mg |
Vitamine B2 | 0,33 mg |
Vitamine B3 | 18,1 mg |
Vitamine B6 | 1,223 mg |
Foliumzuur | 145,7 µg |
Vitamine B12 | 0,29 µg |
Vitamine C | 25,4 mg |
Vitamine D | 0,2 µg |
Vitamine E | 5,2 mg |
Vitamine K1 | 70,7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.