Terug

Thaise noedels

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 0.5 Chinese kool
  • 100 gram taugé
  • 200 gram kipfilet
  • 200 gram volkoren noedels
  • 2 eetlepels olie
  • peper
  • 6 takjes koriander
  • 6 takjes koriander
  • citroensap
  • 1 eetlepel vissaus (nam pla)

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 39 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes

Bereiding

  1. Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
  2. Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in repen.
  3. Was de taugé en laat dit uitlekken in een vergiet.
  4. Snijd de kipfilet in blokjes.
  5. Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de Chinese kool in ca. 8 minuten gaar.
  7. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de kip met peper in 5 minuten gaar en bruin.
  8. Bak de ui en de prei enkele minuten mee met de kip.
  9. Voeg de uitgelekte noedels en de taugé toe en roerbak dit mee tot alles heet is.
  10. Was de koriander.
  11. Maak het gerecht op smaak met citroensap en de vissaus.
  12. Strooi de koriander erover en geef de Chinese kool erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 674 kcal
Koolhydraten 77,9 gr
Vetten 16,2 gr
Vezels 13 gr
Eiwitten 47,4 gr
Verzadigd vet 3,8 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 5,2 gr
Meerv. onv. vet 5,4 gr
Cholesterol 89 mg
Suikers 10,5 gr
Zout 0,81 gr
Calcium 253,3 mg
Magnesium 187,3 mg
Fosfor 839,9 mg
Kalium 1485,3 mg
Ijzer 6,4 mg
Jodium 14,3 µg
Koper 0,66 mg
Zink 4,33 mg
Seleen 22,6 µg
Vitamine A 49,9 µg
Vitamine B1 0,66 mg
Vitamine B2 0,33 mg
Vitamine B3 18,1 mg
Vitamine B6 1,223 mg
Foliumzuur 145,7 µg
Vitamine B12 0,29 µg
Vitamine C 25,4 mg
Vitamine D 0,2 µg
Vitamine E 5,2 mg
Vitamine K1 70,7 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu