Fout
Ingrediënten
2 personen
- 1 paprika
- 1 prei
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout (400 gram)
- 6 bladen voorgekookte volkoren lasagne
- 150 gram gestoomde makreel
- 200 gram diepvries spinazie in deelblokjes
- peper, nootmuskaat
- 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
- 100 ml halfvolle yoghurt
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 550 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zout
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de paprika in blokjes en de prei in dunne ringen.
- Fruit de prei in de olie zacht.
- Voeg de paprika en de tomatenblokjes toe en laat dit 10 minuten sudderen.
- Kook de lasagnebladen in ruim water 4 minuten of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verdeel de makreel in stukjes en schep ze voorzichtig door de groentesaus. Maak op smaak met peper.
- Laat de spinazie ontdooien en maak de groente op smaak met wat nootmuskaat.
- Warm de grill voor.
- Schep een beetje saus op de bodem van een ovenvaste schaal.
- Leg er lasagnevellen op. Verdeel de spinazie erover.
- Dek af met vellen lasagne en schep de rest van de groente-makreelsaus erop. Leg de rest van de lasagne erop.
- Roer de geraspte kaas door de yoghurt en verdeel dit over bovenkant van de lasagne.
- Laat de lasagne onder de hete grill in ca. 10 minuten lichtbruin kleuren.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 671 kcal |
| Koolhydraten | 53,2 gr |
| Vetten | 32,3 gr |
| Vezels | 9,3 gr |
| Eiwitten | 36,8 gr |
| Verzadigd vet | 8,4 gr |
| Trans vet | 0,2 gr |
| Enkelv. onv. vet | 13,6 gr |
| Meerv. onv. vet | 7,7 gr |
| Cholesterol | 68 mg |
| Suikers | 13,8 gr |
| Zout | 1,05 gr |
| Calcium | 457,4 mg |
| Magnesium | 211,3 mg |
| Fosfor | 711,1 mg |
| Kalium | 1699,1 mg |
| Ijzer | 6,7 mg |
| Jodium | 109,4 µg |
| Koper | 0,6 mg |
| Zink | 5,07 mg |
| Seleen | 42 µg |
| Vitamine A | 516,4 µg |
| Vitamine B1 | 0,55 mg |
| Vitamine B2 | 0,72 mg |
| Vitamine B3 | 13,7 mg |
| Vitamine B6 | 0,78 mg |
| Foliumzuur | 241,2 µg |
| Vitamine B12 | 5,06 µg |
| Vitamine C | 68,5 mg |
| Vitamine D | 3,3 µg |
| Vitamine E | 8,6 mg |
| Vitamine K1 | 592,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.