Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel suiker
- 3 rijpe vijgen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 70 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Boen de sinaasappel goed schoon.
- Snijd enkele mooie stukjes schil dun van de sinaasappel en snijd dit in dunne reepjes.
- Rasp de rest van de schil eraf. Pers de sinaasappel uit.
- Breng het sinaasappel- en citroensap met de geraspte schil en de suiker aan de kook.
- Laat de suiker oplossen en laat het op matig hoog vuur wat inkoken.
- Was de vijgen, snijd ze in vieren en druppel de hete siroop erover.
- Laat dit afkoelen en garneer de vijgen met de sinaasappelschilletjes.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 127 kcal |
Koolhydraten | 27,3 gr |
Vetten | 0,7 gr |
Vezels | 2,8 gr |
Eiwitten | 1,3 gr |
Verzadigd vet | 0,1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,1 gr |
Meerv. onv. vet | 0,3 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 26,9 gr |
Zout | |
Calcium | 56 mg |
Magnesium | 18,3 mg |
Fosfor | 40,2 mg |
Kalium | 312 mg |
Ijzer | 0,5 mg |
Jodium | 1,6 µg |
Koper | 0,07 mg |
Zink | 0,34 mg |
Seleen | 0,1 µg |
Vitamine A | 15 µg |
Vitamine B1 | 0,09 mg |
Vitamine B2 | 0,06 mg |
Vitamine B3 | 0,6 mg |
Vitamine B6 | 0,124 mg |
Foliumzuur | 27,8 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 38,1 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,3 mg |
Vitamine K1 | 3,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.