Terug

Vijgen met sinaasappelsiroop

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 rijpe vijgen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 70 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel goed schoon.
  2. Snijd enkele mooie stukjes schil dun van de sinaasappel en snijd dit in dunne reepjes.
  3. Rasp de rest van de schil eraf. Pers de sinaasappel uit.
  4. Breng het sinaasappel- en citroensap met de geraspte schil en de suiker aan de kook.
  5. Laat de suiker oplossen en laat het op matig hoog vuur wat inkoken.
  6. Was de vijgen, snijd ze in vieren en druppel de hete siroop erover.
  7. Laat dit afkoelen en garneer de vijgen met de sinaasappelschilletjes.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 127 kcal
Koolhydraten 27,3 gr
Vetten 0,7 gr
Vezels 2,8 gr
Eiwitten 1,3 gr
Verzadigd vet 0,1 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,1 gr
Meerv. onv. vet 0,3 gr
Cholesterol
Suikers 26,9 gr
Zout
Calcium 56 mg
Magnesium 18,3 mg
Fosfor 40,2 mg
Kalium 312 mg
Ijzer 0,5 mg
Jodium 1,6 µg
Koper 0,07 mg
Zink 0,34 mg
Seleen 0,1 µg
Vitamine A 15 µg
Vitamine B1 0,09 mg
Vitamine B2 0,06 mg
Vitamine B3 0,6 mg
Vitamine B6 0,124 mg
Foliumzuur 27,8 µg
Vitamine B12
Vitamine C 38,1 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,3 mg
Vitamine K1 3,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu