Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram Mexicaanse groentenmix, diepvries
- 4 volkorenbroodjes
- 6 kleine tomaten
- 200 gram gestoomde makreel
- 50 gram magere kwark
- 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
- peper
- 10 sprieten bieslook
- citroensap
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 99 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eiklimaatkanjer
Bereiding
- Kook de groentenmix volgens de gebruiksaanwijzing en laat de groente uitlekken en afkoelen.
- Snijd de broodjes open en bak de snijvlakken in een hete koekenpan lichtbruin.
- Was de tomaten. Snijd 2 tomaatjes in dunne plakken.
- Meng de gestoomde makreel met de kwark, de mierikswortel en de helft van de groentemix en maak dit op smaak met peper.
- Beleg de onderste helften van de broodjes met plakjes tomaat en verdeel het makreelmengsel erover. Plaats de bovenkant erop.
- Snijd de rest van de tomaten in vieren en meng ze door de rest van de groentemix.
- Was de bieslook en knip het klein.
- Maak de salade op smaak met de bieslook en wat citroensap en geef het bij de broodjes.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 578 kcal |
Koolhydraten | 42,2 gr |
Vetten | 27,2 gr |
Vezels | 11 gr |
Eiwitten | 35,5 gr |
Verzadigd vet | 5,7 gr |
Trans vet | 0,2 gr |
Enkelv. onv. vet | 10,6 gr |
Meerv. onv. vet | 7,3 gr |
Cholesterol | 63,7 mg |
Suikers | 7,8 gr |
Zout | 2,67 gr |
Calcium | 107,5 mg |
Magnesium | 99,4 mg |
Fosfor | 448,9 mg |
Kalium | 1070,2 mg |
Ijzer | 4,4 mg |
Jodium | 99 µg |
Koper | 0,26 mg |
Zink | 2,17 mg |
Seleen | 63,5 µg |
Vitamine A | 271,6 µg |
Vitamine B1 | 0,47 mg |
Vitamine B2 | 0,55 mg |
Vitamine B3 | 9,1 mg |
Vitamine B6 | 0,458 mg |
Foliumzuur | 89,8 µg |
Vitamine B12 | 10,38 µg |
Vitamine C | 36,8 mg |
Vitamine D | 8,2 µg |
Vitamine E | 1,2 mg |
Vitamine K1 | 10,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.