Fout

Ingrediënten
2 personen
- 400 gram zoete uien of 200 gram rode en 200 gram gewone uien
- 1 eetlepel olie
- mespuntje tijm
- peper
- 1 teentje knoflook
- 3 eieren
- 50 gram verse geitenkaas
- 200 gram rettich of rammenas
- stukje winterwortel
- citroensap
- 4 volkoren boterhammen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 96 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutgeschikt voor zwangerenbudgetklimaatkanjervegetarisch
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
- Gebruik voor het fruiten van de uien een pan die ook in de oven kan of doe het mengsel later over in een ovenvaste schaal.
- Fruit de uien in de olie 10 minuten heel zacht. Laat ze heel licht kleuren.
- Voeg de tijm toe met wat peper en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Neem de pan van het vuur.
- Klop de eieren los met peper en schenk dit over de uien.
- Verkruimel de geitenkaas erover.
- Laat het gerecht in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden en goudgeel kleuren.
- Maak de rettich en wortel schoon en rasp het grof. Maak er met citroensap en peper een salade van.
- Serveer de salade en het brood bij de frittata.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 465 kcal |
Koolhydraten | 46,5 gr |
Vetten | 17,9 gr |
Vezels | 11,4 gr |
Eiwitten | 23,8 gr |
Verzadigd vet | 6,2 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 7,1 gr |
Meerv. onv. vet | 2,4 gr |
Cholesterol | 291,5 mg |
Suikers | 11,9 gr |
Zout | 1,36 gr |
Calcium | 198,8 mg |
Magnesium | 88,6 mg |
Fosfor | 498,7 mg |
Kalium | 1025,8 mg |
Ijzer | 6,5 mg |
Jodium | 71,8 µg |
Koper | 0,37 mg |
Zink | 3,24 mg |
Seleen | 18,7 µg |
Vitamine A | 544,2 µg |
Vitamine B1 | 0,26 mg |
Vitamine B2 | 0,46 mg |
Vitamine B3 | 1,8 mg |
Vitamine B6 | 0,504 mg |
Foliumzuur | 168 µg |
Vitamine B12 | 1,23 µg |
Vitamine C | 32,9 mg |
Vitamine D | 1,4 µg |
Vitamine E | 4,5 mg |
Vitamine K1 | 16,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.