Terug

Zoetzure selderij

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 1 struik bleekselderij
  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 2 kruidnagels
  • peper
  • 2 kleine ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 51 x
  • Labels
  • balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stelen in gelijke stukken.
  3. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  4. Pel de ui en snijd hem klein. 
  5. Kook de bleekselderij 5 minuten in weinig water.
  6. Fruit de ui in de olie glazig.
  7. Voeg de stukken tomaat toe en smoor ze kort mee.
  8. Voeg de azijn, de honing, de kruidnagels en wat peper toe.
  9. Schep de stukken bleekselderij erdoor en stoof het geheel verder gaar.
  10. Bestrooi de schnitzels met peper. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 6 minuten gaar en bruin.
  11. Verwijder voor het serveren de kruidnagels uit de bleekselderij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 477 kcal
Koolhydraten 50 gr
Vetten 16,5 gr
Vezels 6,5 gr
Eiwitten 28,8 gr
Verzadigd vet 2,7 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 7,8 gr
Meerv. onv. vet 5 gr
Cholesterol 38,2 mg
Suikers 12,5 gr
Zout 0,4 gr
Calcium 167,9 mg
Magnesium 81,8 mg
Fosfor 413,1 mg
Kalium 1840 mg
Ijzer 3,2 mg
Jodium 9,9 µg
Koper 0,29 mg
Zink 2,75 mg
Seleen 18,6 µg
Vitamine A 474,2 µg
Vitamine B1 1,13 mg
Vitamine B2 0,43 mg
Vitamine B3 11,8 mg
Vitamine B6 1,128 mg
Foliumzuur 71,8 µg
Vitamine B12 0,38 µg
Vitamine C 46,3 mg
Vitamine D 1,1 µg
Vitamine E 4,3 mg
Vitamine K1 64,5 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu