Fout
Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 1 struik bleekselderij
- 2 tomaten
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 eetlepel honing
- 2 kruidnagels
- peper
- 2 kleine ongepaneerde varkensschnitzels
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 51 x
- Labels
-
balansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stelen in gelijke stukken.
- Was de tomaten en snijd ze in stukken.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Kook de bleekselderij 5 minuten in weinig water.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de stukken tomaat toe en smoor ze kort mee.
- Voeg de azijn, de honing, de kruidnagels en wat peper toe.
- Schep de stukken bleekselderij erdoor en stoof het geheel verder gaar.
- Bestrooi de schnitzels met peper. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 6 minuten gaar en bruin.
- Verwijder voor het serveren de kruidnagels uit de bleekselderij.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 477 kcal |
| Koolhydraten | 50 gr |
| Vetten | 16,5 gr |
| Vezels | 6,5 gr |
| Eiwitten | 28,8 gr |
| Verzadigd vet | 2,7 gr |
| Trans vet | 0,1 gr |
| Enkelv. onv. vet | 7,8 gr |
| Meerv. onv. vet | 5 gr |
| Cholesterol | 38,2 mg |
| Suikers | 12,5 gr |
| Zout | 0,4 gr |
| Calcium | 167,9 mg |
| Magnesium | 81,8 mg |
| Fosfor | 413,1 mg |
| Kalium | 1840 mg |
| Ijzer | 3,2 mg |
| Jodium | 9,9 µg |
| Koper | 0,29 mg |
| Zink | 2,75 mg |
| Seleen | 18,6 µg |
| Vitamine A | 474,2 µg |
| Vitamine B1 | 1,13 mg |
| Vitamine B2 | 0,43 mg |
| Vitamine B3 | 11,8 mg |
| Vitamine B6 | 1,128 mg |
| Foliumzuur | 71,8 µg |
| Vitamine B12 | 0,38 µg |
| Vitamine C | 46,3 mg |
| Vitamine D | 1,1 µg |
| Vitamine E | 4,3 mg |
| Vitamine K1 | 64,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.