Terug

Linzensoep met pitabroodjes

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel currypasta
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram bruine linzen
  • stuk (ca. 200 gram) knolselderij
  • 2 tomaten
  • 150 gram soepgroente
  • 2 bruine pitabroodjes
  • 6 takjes koriander
  • 6 takjes koriander

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 54 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    budget
    klimaatkanjer
    vegetarisch

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Fruit de ui en de currypasta zacht in de olie.
  3. Was de linzen in een zeef.
  4. Voeg 600-750 ml water en de linzen toe aan de ui en breng dit aan de kook.
  5. Kook de linzen in ca. 20 minuten gaar.
  6. Schil het stuk knolselderij en snijd het in blokjes.
  7. Kook de laatste 10 minuten de knolselderij mee met de linzen.
  8. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  9. Doe de stukjes tomaat en de soepgroente in de soep en kook dit in enkele minuten gaar.
  10. Bak de pitabroodjes in de broodrooster lichtbruin.
  11. Was de koriander en knip het klein.
  12. Strooi de koriander over de soep en geef de pitabroodjes  erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 563 kcal
Koolhydraten 79,2 gr
Vetten 8,7 gr
Vezels 27,8 gr
Eiwitten 27,8 gr
Verzadigd vet 1,7 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2,9 gr
Meerv. onv. vet 3,2 gr
Cholesterol 0,8 mg
Suikers 7,7 gr
Zout 1,08 gr
Calcium 235,9 mg
Magnesium 145,1 mg
Fosfor 559,4 mg
Kalium 1861,8 mg
Ijzer 8,5 mg
Jodium 50,4 µg
Koper 0,99 mg
Zink 4,32 mg
Seleen 19,6 µg
Vitamine A 214,5 µg
Vitamine B1 0,48 mg
Vitamine B2 0,21 mg
Vitamine B3 4,2 mg
Vitamine B6 0,659 mg
Foliumzuur 125,9 µg
Vitamine B12
Vitamine C 38,2 mg
Vitamine D
Vitamine E 3,1 mg
Vitamine K1 110,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu