Fout
Ingrediënten
2 personen
- 1 ui
- 1 eetlepel currypasta
- 1 eetlepel olie
- 150 gram bruine linzen
- stuk (ca. 200 gram) knolselderij
- 2 tomaten
- 150 gram soepgroente
- 2 bruine pitabroodjes
- 6 takjes koriander
- 6 takjes koriander
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 54 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetklimaatkanjervegetarisch
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui en de currypasta zacht in de olie.
- Was de linzen in een zeef.
- Voeg 600-750 ml water en de linzen toe aan de ui en breng dit aan de kook.
- Kook de linzen in ca. 20 minuten gaar.
- Schil het stuk knolselderij en snijd het in blokjes.
- Kook de laatste 10 minuten de knolselderij mee met de linzen.
- Was de tomaten en snijd ze in stukken.
- Doe de stukjes tomaat en de soepgroente in de soep en kook dit in enkele minuten gaar.
- Bak de pitabroodjes in de broodrooster lichtbruin.
- Was de koriander en knip het klein.
- Strooi de koriander over de soep en geef de pitabroodjes erbij.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 563 kcal |
| Koolhydraten | 79,2 gr |
| Vetten | 8,7 gr |
| Vezels | 27,8 gr |
| Eiwitten | 27,8 gr |
| Verzadigd vet | 1,7 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 2,9 gr |
| Meerv. onv. vet | 3,2 gr |
| Cholesterol | 0,8 mg |
| Suikers | 7,7 gr |
| Zout | 1,08 gr |
| Calcium | 235,9 mg |
| Magnesium | 145,1 mg |
| Fosfor | 559,4 mg |
| Kalium | 1861,8 mg |
| Ijzer | 8,5 mg |
| Jodium | 50,4 µg |
| Koper | 0,99 mg |
| Zink | 4,32 mg |
| Seleen | 19,6 µg |
| Vitamine A | 214,5 µg |
| Vitamine B1 | 0,48 mg |
| Vitamine B2 | 0,21 mg |
| Vitamine B3 | 4,2 mg |
| Vitamine B6 | 0,659 mg |
| Foliumzuur | 125,9 µg |
| Vitamine B12 | |
| Vitamine C | 38,2 mg |
| Vitamine D | |
| Vitamine E | 3,1 mg |
| Vitamine K1 | 110,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.