Terug

Pruimendessert

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 5 pruimen
  • stukje gemberwortel (grootte van ¼ duim)
  • 75 ml halfvolle yoghurt

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 71 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Was de pruimen. Halveer ze en verwijder de pitten.
  2. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  3. Schep de gember door de pruimen en verdeel dit over 2 bordjes.
  4. Geef er wat yoghurt bij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 60 kcal
Koolhydraten 9,2 gr
Vetten 0,6 gr
Vezels 2,2 gr
Eiwitten 2,4 gr
Verzadigd vet 0,3 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,1 gr
Meerv. onv. vet
Cholesterol 1,5 mg
Suikers 8,9 gr
Zout 0,05 gr
Calcium 60,4 mg
Magnesium 12,4 mg
Fosfor 55,7 mg
Kalium 258,6 mg
Ijzer 0,3 mg
Jodium 5,6 µg
Koper 0,05 mg
Zink 0,27 mg
Seleen 0,4 µg
Vitamine A 37 µg
Vitamine B1 0,03 mg
Vitamine B2 0,11 mg
Vitamine B3 0,6 mg
Vitamine B6 0,115 mg
Foliumzuur 6,6 µg
Vitamine B12 0,15 µg
Vitamine C 5,9 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,7 mg
Vitamine K1 7,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu