Fout
Ingrediënten
2 personen
- 5 pruimen
- stukje gemberwortel (grootte van ¼ duim)
- 75 ml halfvolle yoghurt
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 71 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Was de pruimen. Halveer ze en verwijder de pitten.
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
- Schep de gember door de pruimen en verdeel dit over 2 bordjes.
- Geef er wat yoghurt bij.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 60 kcal |
| Koolhydraten | 9,2 gr |
| Vetten | 0,6 gr |
| Vezels | 2,2 gr |
| Eiwitten | 2,4 gr |
| Verzadigd vet | 0,3 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 0,1 gr |
| Meerv. onv. vet | |
| Cholesterol | 1,5 mg |
| Suikers | 8,9 gr |
| Zout | 0,05 gr |
| Calcium | 60,4 mg |
| Magnesium | 12,4 mg |
| Fosfor | 55,7 mg |
| Kalium | 258,6 mg |
| Ijzer | 0,3 mg |
| Jodium | 5,6 µg |
| Koper | 0,05 mg |
| Zink | 0,27 mg |
| Seleen | 0,4 µg |
| Vitamine A | 37 µg |
| Vitamine B1 | 0,03 mg |
| Vitamine B2 | 0,11 mg |
| Vitamine B3 | 0,6 mg |
| Vitamine B6 | 0,115 mg |
| Foliumzuur | 6,6 µg |
| Vitamine B12 | 0,15 µg |
| Vitamine C | 5,9 mg |
| Vitamine D | |
| Vitamine E | 0,7 mg |
| Vitamine K1 | 7,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.