Fout

Ingrediënten
4 personen
- 100 gram boekweitmeel
- 100 gram bloem
- 400 ml sojadrink of rijstedrink
- vloeibare margarine
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 67 x
- Labels
-
met weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eivegetarischvrij van melk
Bereiding
- Meng het boekweitmeel en de bloem in een grote kom.
- Voeg de helft van de soja- of rijstdrink toe en klop dit tot een glad beslag. Verdun dit met de rest van de drink.
- Laat het beslag een half uur staan en roer het nog een keer goed door.
- Verhit een koekenpan goed en laat er een beetje margarine in bruin worden.
- Schep een lepel beslag in de koekenpan en laat dit uitlopen tot de bodem is bedekt.
- Keer de pannenkoek als de bovenkant droog is en bak de andere kant lichtbruin.
- Bak pannenkoeken tot het beslag op is.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 228 kcal |
Koolhydraten | 36,7 gr |
Vetten | 4,9 gr |
Vezels | 2,7 gr |
Eiwitten | 8,3 gr |
Verzadigd vet | 0,7 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 1,4 gr |
Meerv. onv. vet | 2,3 gr |
Cholesterol | 0,1 mg |
Suikers | 1,9 gr |
Zout | 0,09 gr |
Calcium | 21,8 mg |
Magnesium | 71,3 mg |
Fosfor | 74,8 mg |
Kalium | 143,1 mg |
Ijzer | 1 mg |
Jodium | 1 µg |
Koper | 0,25 mg |
Zink | 0,88 mg |
Seleen | 3,5 µg |
Vitamine A | 20 µg |
Vitamine B1 | 0,09 mg |
Vitamine B2 | 0,03 mg |
Vitamine B3 | 0,8 mg |
Vitamine B6 | 0,1 mg |
Foliumzuur | 33 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | |
Vitamine D | 0,2 µg |
Vitamine E | 1 mg |
Vitamine K1 | 2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.