Terug

Pannenkoeken vrij van ei en melk

Recept foto

Ingrediënten

4 personen
  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram bloem
  • 400 ml sojadrink of rijstedrink
  • vloeibare margarine

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 67 x
  • Labels
  • met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Meng het boekweitmeel en de bloem in een grote kom.
  2. Voeg de helft van de soja- of rijstdrink toe en klop dit tot een glad beslag. Verdun dit met de rest van de drink.
  3. Laat het beslag een half uur staan en roer het nog een keer goed door.
  4. Verhit een koekenpan goed en laat er een beetje margarine in bruin worden.
  5. Schep een lepel beslag in de koekenpan en laat dit uitlopen tot de bodem is bedekt.
  6. Keer de pannenkoek als de bovenkant droog is en bak de andere kant lichtbruin.
  7. Bak pannenkoeken tot het beslag op is.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 228 kcal
Koolhydraten 36,7 gr
Vetten 4,9 gr
Vezels 2,7 gr
Eiwitten 8,3 gr
Verzadigd vet 0,7 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 1,4 gr
Meerv. onv. vet 2,3 gr
Cholesterol 0,1 mg
Suikers 1,9 gr
Zout 0,09 gr
Calcium 21,8 mg
Magnesium 71,3 mg
Fosfor 74,8 mg
Kalium 143,1 mg
Ijzer 1 mg
Jodium 1 µg
Koper 0,25 mg
Zink 0,88 mg
Seleen 3,5 µg
Vitamine A 20 µg
Vitamine B1 0,09 mg
Vitamine B2 0,03 mg
Vitamine B3 0,8 mg
Vitamine B6 0,1 mg
Foliumzuur 33 µg
Vitamine B12
Vitamine C
Vitamine D 0,2 µg
Vitamine E 1 mg
Vitamine K1 2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu