Fout
Ingrediënten
2 personen
- 1 ui
- 300 gram prei
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 0.25 groentebouillontablet met minder zout
- 0.5 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 gedroogd chilipepertje
- 200 gram visfilet bijv. kabeljauw
- 1 kleine pot of klein blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 4 volkoren boterhammen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 56 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de prei zacht.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg 400 ml water toe en laat dit al roerend aan de kook komen. Voeg het stukje bouillontablet toe.
- Roer de tomatenblokjes door de soep.
- Verkruimel het chilipepertje er boven. Laat de soep 10 minuten zacht koken.
- Snijd de vis in blokjes.
- Spoel de witte bonen af.
- Roer de vis en de witte bonen door de soep en laat de vis in ca. 5 minuten gaar worden.
- Serveer er brood bij.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 549 kcal |
| Koolhydraten | 57,1 gr |
| Vetten | 14,7 gr |
| Vezels | 19,2 gr |
| Eiwitten | 37,8 gr |
| Verzadigd vet | 2,3 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 8,1 gr |
| Meerv. onv. vet | 3,1 gr |
| Cholesterol | 52,7 mg |
| Suikers | 10,5 gr |
| Zout | 1,59 gr |
| Calcium | 207,7 mg |
| Magnesium | 149,1 mg |
| Fosfor | 531,6 mg |
| Kalium | 1688,2 mg |
| Ijzer | 5,8 mg |
| Jodium | 244,1 µg |
| Koper | 0,66 mg |
| Zink | 2,88 mg |
| Seleen | 31,6 µg |
| Vitamine A | 92,2 µg |
| Vitamine B1 | 0,36 mg |
| Vitamine B2 | 0,27 mg |
| Vitamine B3 | 5,1 mg |
| Vitamine B6 | 0,541 mg |
| Foliumzuur | 163,2 µg |
| Vitamine B12 | 1,5 µg |
| Vitamine C | 28,9 mg |
| Vitamine D | |
| Vitamine E | 4,2 mg |
| Vitamine K1 | 28 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.