Terug

Maaltijdsoep met witte bonen en vis

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 ui
  • 300 gram prei
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 0.25 groentebouillontablet met minder zout
  • 0.5 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 200 gram visfilet bijv. kabeljauw
  • 1 kleine pot of klein blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 4 volkoren boterhammen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 56 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    vrij van melk

Bereiding

  1. Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
  2. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de prei zacht.
  3. Bak de tomatenpuree kort mee.
  4. Voeg 400 ml water toe en laat dit al roerend aan de kook komen. Voeg het stukje bouillontablet toe.
  5. Roer de tomatenblokjes door de soep.
  6. Verkruimel het chilipepertje er boven. Laat de soep 10 minuten zacht koken.
  7. Snijd de vis in blokjes.
  8. Spoel de witte bonen af.
  9. Roer de vis en de witte bonen door de soep en laat de vis in ca. 5 minuten gaar worden.
  10. Serveer er brood bij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 549 kcal
Koolhydraten 57,1 gr
Vetten 14,7 gr
Vezels 19,2 gr
Eiwitten 37,8 gr
Verzadigd vet 2,3 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 8,1 gr
Meerv. onv. vet 3,1 gr
Cholesterol 52,7 mg
Suikers 10,5 gr
Zout 1,59 gr
Calcium 207,7 mg
Magnesium 149,1 mg
Fosfor 531,6 mg
Kalium 1688,2 mg
Ijzer 5,8 mg
Jodium 244,1 µg
Koper 0,66 mg
Zink 2,88 mg
Seleen 31,6 µg
Vitamine A 92,2 µg
Vitamine B1 0,36 mg
Vitamine B2 0,27 mg
Vitamine B3 5,1 mg
Vitamine B6 0,541 mg
Foliumzuur 163,2 µg
Vitamine B12 1,5 µg
Vitamine C 28,9 mg
Vitamine D
Vitamine E 4,2 mg
Vitamine K1 28 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu