Fout
Ingrediënten
2 personen
- 2 perssinaasappels
- 1 mango, of 200 g aardbeien of een stuk (water)meloen
- 4 eetlepels havermout
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 69 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischweekkeuze
Bereiding
- Pers de sinaasappels uit.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees rondom de pit weg. Pureer het fruit in de keukenmachine of staafmixer en klop het schuimig met het sinaasappelsap, de yoghurt en de Brinta.
- Verdeel de shake over 2 hoge glazen en geef er een lepel bij.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 163 kcal |
| Koolhydraten | 31,6 gr |
| Vetten | 1,7 gr |
| Vezels | 4,4 gr |
| Eiwitten | 2,7 gr |
| Verzadigd vet | 0,3 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 0,4 gr |
| Meerv. onv. vet | 0,7 gr |
| Cholesterol | |
| Suikers | 25,1 gr |
| Zout | |
| Calcium | 42,7 mg |
| Magnesium | 35,2 mg |
| Fosfor | 71,6 mg |
| Kalium | 354,1 mg |
| Ijzer | 0,8 mg |
| Jodium | 1,8 µg |
| Koper | 0,22 mg |
| Zink | 0,52 mg |
| Seleen | 3,5 µg |
| Vitamine A | 42 µg |
| Vitamine B1 | 0,14 mg |
| Vitamine B2 | 0,08 mg |
| Vitamine B3 | 1,1 mg |
| Vitamine B6 | 0,11 mg |
| Foliumzuur | 48,4 µg |
| Vitamine B12 | |
| Vitamine C | 67,9 mg |
| Vitamine D | |
| Vitamine E | 2 mg |
| Vitamine K1 | 0,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.