Terug

Gesmoorde tuinboontjes met een karbonade en aardappelen

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 2 dunne ribkarbonades
  • peper
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 1.5 kg tuinbonen
  • 1 sjalot
  • 1 plakje achterham

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 75 x
  • Labels
  • eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2. Bestrooi de karbonades met wat peper.
  3. Verwarm 2 eetlepels margarine in een koekenpan en bak hierin het vlees in 15 minuten gaar en bruin.
  4. Dop de tuinbonen.
  5. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  6. Fruit de sjalot in de rest van de margarine glazig.
  7. Voeg de tuinbonen en 100 ml water toe en smoor de tuinbonen, met de deksel op de pan, in ca. 8 minuten gaar.
  8. Snijd de ham in stukjes en roer ze erdoor. Maak de groente op smaak met wat peper.
  9. Serveer de tuinboontjes met de karbonade en de aardappelen.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 600 kcal
Koolhydraten 49,6 gr
Vetten 21,6 gr
Vezels 14,7 gr
Eiwitten 44,8 gr
Verzadigd vet 4,9 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 8,5 gr
Meerv. onv. vet 6,9 gr
Cholesterol 46,4 mg
Suikers 0,8 gr
Zout 0,45 gr
Calcium 86,4 mg
Magnesium 121,5 mg
Fosfor 629 mg
Kalium 2252,2 mg
Ijzer 3,7 mg
Jodium 16,3 µg
Koper 0,54 mg
Zink 4,66 mg
Seleen 23,8 µg
Vitamine A 157 µg
Vitamine B1 1,3 mg
Vitamine B2 0,52 mg
Vitamine B3 14 mg
Vitamine B6 1,304 mg
Foliumzuur 380,3 µg
Vitamine B12 0,43 µg
Vitamine C 91 mg
Vitamine D 1,5 µg
Vitamine E 5,6 mg
Vitamine K1 27,7 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu