Terug

Courgetteratatouille met linzen

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 200 gram gedroogde linzen
  • 2 courgettes (ca. 500 gram)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 5 olijven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • peper, gerookt paprikapoeder

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 44 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    budget
    klimaatkanjer
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Was de linzen in een zeef. Kook de linzen in ruim water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Snijd de helften in plakken.
  3. Pel de uien en de knoflook en snijd het klein.
  4. Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Halveer de olijven.
  6. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de helft van de ui met de knoflook.
  7. Voeg de blokjes tomaat, de courgette, de olijven, wat Provençaalse kruiden en peper toe. Smoor de groente in 8-10 minuten gaar.
  8. Fruit de rest van de ui met wat paprikapoeder in de andere lepel olie. Meng dit door de uitgelekte linzen.
  9. Serveer de ratatouille erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 500 kcal
Koolhydraten 55,9 gr
Vetten 13,7 gr
Vezels 23,8 gr
Eiwitten 25,8 gr
Verzadigd vet 2,1 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 8,2 gr
Meerv. onv. vet 2,2 gr
Cholesterol
Suikers 10 gr
Zout 0,47 gr
Calcium 162,8 mg
Magnesium 168,8 mg
Fosfor 561,6 mg
Kalium 1925,5 mg
Ijzer 7,4 mg
Jodium 6,9 µg
Koper 1,14 mg
Zink 4,9 mg
Seleen 19,2 µg
Vitamine A 69,6 µg
Vitamine B1 0,58 mg
Vitamine B2 0,26 mg
Vitamine B3 4 mg
Vitamine B6 0,699 mg
Foliumzuur 89,6 µg
Vitamine B12
Vitamine C 24,1 mg
Vitamine D
Vitamine E 1,7 mg
Vitamine K1 28,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu