Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1.5 theelepel gedroogde gist
- 150 gram volkorenmeel
- 100 gram bloem
- 2 eetlepels (olijf)olie
- 300 gram uien
- mespunt tijm
- mespunt oregano
- 150 gram tomatenblokjes zonder zout
- 1 blikje ansjovisfilet
- 5 zwarte olijven zonder pit
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 37 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eibudgetklimaatkanjervrij van melk
Bereiding
- Verwarm 150 ml water tot lauwwarm en los hierin de gist op.
- Meng het volkorenmeel met de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden.
- Giet het gistmengsel en 1 eetlepel olie in het kuiltje en roer dit door het meelmengsel.
- Kneed het geheel tot een soepel deeg en voeg eventueel nog wat water toe.
- Laat het deeg afgedekt met een schone vochtige doek op een warme plaats 30 minuten rijzen.
- Pel de uien en snijd ze in ringen.
- Verwarm de rest van de olie in een braadpan en fruit hierin de uien glazig.
- Voeg de kruiden toe en laat de uien met een deksel op de pan 20 minuten zacht smoren.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Kneed het deeg een keer door en rol het uit tot een recht hoek van ca. 20 x 30 cm.
- Leg het deeg op een ingevette bakplaat. Trek de randen omhoog zodat er een bak ontstaat.
- Giet de olie uit het blikje ansjovis bij de tomatenblokjes en pureer ze met een staafmixer of keukenmachine.
- Bestrijk het deeg met de tomatensaus.
- Verdeel de gestoofde uien er over en bestrooi dit met peper.
- Beleg de vulling met de ansjovisjes in een ruitpatroon.
- Snijd de olijven in plakjes en leg ze in de ruiten.
- Bak de taart iets onder het midden van de hete oven in ca. 25 minuten gaar.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 638 kcal |
Koolhydraten | 91,8 gr |
Vetten | 16,3 gr |
Vezels | 14,3 gr |
Eiwitten | 24,2 gr |
Verzadigd vet | 2,7 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 9,7 gr |
Meerv. onv. vet | 2,4 gr |
Cholesterol | 15,9 mg |
Suikers | 11,9 gr |
Zout | 3,13 gr |
Calcium | 107,4 mg |
Magnesium | 142,9 mg |
Fosfor | 472,8 mg |
Kalium | 772,3 mg |
Ijzer | 5,8 mg |
Jodium | 14,5 µg |
Koper | 0,72 mg |
Zink | 3,33 mg |
Seleen | 5,5 µg |
Vitamine A | 33,4 µg |
Vitamine B1 | 0,47 mg |
Vitamine B2 | 0,29 mg |
Vitamine B3 | 8,5 mg |
Vitamine B6 | 0,702 mg |
Foliumzuur | 190,4 µg |
Vitamine B12 | 0,15 µg |
Vitamine C | 15,8 mg |
Vitamine D | 1,9 µg |
Vitamine E | 3,1 mg |
Vitamine K1 | 21,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.