Terug

Geroerbakte spruitjes

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 2 ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram spruitjes
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • gerookt paprikapoeder

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 64 x
  • Labels
  • eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    budget
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Bestrooi de karbonades met peper.
  3. Bak de karbonades in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  4. Maak de spruiten schoon en halveer ze.
  5. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in snippers en de knoflook in reepjes.
  6. Verwarm de olie in een braadpan en roerbak hierin de spruitjes enkele minuten.
  7. Voeg de ui en de knoflook toe met wat gerookt paprikapoeder. Roerbak de groente in nog enkele minuten gaar.
  8. Neem de karbonades uit de pan. Voeg 60 ml water toe aan het bakvet en roer dit los. Breng de jus aan de kook.
  9. Serveer de karbonade met de jus en de aardappelen bij de spruitjes.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 588 kcal
Koolhydraten 51,8 gr
Vetten 23,2 gr
Vezels 13,1 gr
Eiwitten 36,3 gr
Verzadigd vet 5,5 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 8,6 gr
Meerv. onv. vet 7,3 gr
Cholesterol 41 mg
Suikers 3,6 gr
Zout 0,22 gr
Calcium 116,1 mg
Magnesium 120,5 mg
Fosfor 541,6 mg
Kalium 2125,5 mg
Ijzer 3,1 mg
Jodium 9 µg
Koper 0,37 mg
Zink 3,53 mg
Seleen 35,8 µg
Vitamine A 115,4 µg
Vitamine B1 1,23 mg
Vitamine B2 0,33 mg
Vitamine B3 12,3 mg
Vitamine B6 1,531 mg
Foliumzuur 233,2 µg
Vitamine B12 0,38 µg
Vitamine C 284,8 mg
Vitamine D 1,1 µg
Vitamine E 6,1 mg
Vitamine K1 257,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu