Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 2 ribkarbonades
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 400 gram spruitjes
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- gerookt paprikapoeder
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 64 x
- Labels
-
eiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetvrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Bestrooi de karbonades met peper.
- Bak de karbonades in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
- Maak de spruiten schoon en halveer ze.
- Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in snippers en de knoflook in reepjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en roerbak hierin de spruitjes enkele minuten.
- Voeg de ui en de knoflook toe met wat gerookt paprikapoeder. Roerbak de groente in nog enkele minuten gaar.
- Neem de karbonades uit de pan. Voeg 60 ml water toe aan het bakvet en roer dit los. Breng de jus aan de kook.
- Serveer de karbonade met de jus en de aardappelen bij de spruitjes.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 588 kcal |
Koolhydraten | 51,8 gr |
Vetten | 23,2 gr |
Vezels | 13,1 gr |
Eiwitten | 36,3 gr |
Verzadigd vet | 5,5 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 8,6 gr |
Meerv. onv. vet | 7,3 gr |
Cholesterol | 41 mg |
Suikers | 3,6 gr |
Zout | 0,22 gr |
Calcium | 116,1 mg |
Magnesium | 120,5 mg |
Fosfor | 541,6 mg |
Kalium | 2125,5 mg |
Ijzer | 3,1 mg |
Jodium | 9 µg |
Koper | 0,37 mg |
Zink | 3,53 mg |
Seleen | 35,8 µg |
Vitamine A | 115,4 µg |
Vitamine B1 | 1,23 mg |
Vitamine B2 | 0,33 mg |
Vitamine B3 | 12,3 mg |
Vitamine B6 | 1,531 mg |
Foliumzuur | 233,2 µg |
Vitamine B12 | 0,38 µg |
Vitamine C | 284,8 mg |
Vitamine D | 1,1 µg |
Vitamine E | 6,1 mg |
Vitamine K1 | 257,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.