Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1.5 eetlepel olie
- 400 gram vastkokende aardappelen
- stukje ui
- nootmuskaat
- 1 ei
- 2 eetlepels halfvolle melk
- 0.5 pompoen
- 250 gram rode bietjes
- 150 gram tofu
- paprikapoeder
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 59 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutengeschikt voor zwangerenbudgetvegetarisch
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 °C.
- Bestrijk 4 holletjes van de muffinbakvorm met wat olie.
- Schil de aardappelen, was ze en rasp ze grof.
- Snijd het stukje ui fijn.
- Meng de geraspte aardappel met de ui en wat nootmuskaat.
- Klop het ei los met de melk en meng dit door de aardappel. Verdeel het mengsel over de ingevette vormpjes.
- Plaats de muffinvorm op een bakplaat en laat de aardappeltaartjes in de hete oven in 40 minuten gaar worden en goudgeel kleuren.
- Was de pompoen en snijd het stuk in dunne parten.
- Schil de bietjes en snijd ze in partjes.
- Meng de groente met de rest van de olie.
- Neem na 20 minuten de bakplaat uit de oven en schik de groente naast de muffinvorm. Schuif de bakplaat weer in de oven en rooster de groente in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met paprikapoeder.
- Bak de tofu in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin. Geef dit bij de aardappeltaartjes en groente.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 443 kcal |
Koolhydraten | 41,9 gr |
Vetten | 20,6 gr |
Vezels | 8,9 gr |
Eiwitten | 18,4 gr |
Verzadigd vet | 3,4 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 5,7 gr |
Meerv. onv. vet | 10 gr |
Cholesterol | 93,8 mg |
Suikers | 10,6 gr |
Zout | 0,36 gr |
Calcium | 260 mg |
Magnesium | 119,5 mg |
Fosfor | 319,2 mg |
Kalium | 1309,6 mg |
Ijzer | 3,9 mg |
Jodium | 16 µg |
Koper | 0,29 mg |
Zink | 2,64 mg |
Seleen | 5,3 µg |
Vitamine A | 103,4 µg |
Vitamine B1 | 0,47 mg |
Vitamine B2 | 0,23 mg |
Vitamine B3 | 2,5 mg |
Vitamine B6 | 0,471 mg |
Foliumzuur | 104,8 µg |
Vitamine B12 | 0,45 µg |
Vitamine C | 31,6 mg |
Vitamine D | 0,8 µg |
Vitamine E | 7,9 mg |
Vitamine K1 | 9,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.