Terug

Aardappeltaartjes

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1.5 eetlepel olie
  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • stukje ui
  • nootmuskaat
  • 1 ei
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 0.5 pompoen
  • 250 gram rode bietjes
  • 150 gram tofu
  • paprikapoeder
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 59 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    geschikt voor zwangeren
    budget
    vegetarisch

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Bestrijk 4 holletjes van de muffinbakvorm met wat olie.
  3. Schil de aardappelen, was ze en rasp ze grof.
  4. Snijd het stukje ui fijn.
  5. Meng de geraspte aardappel met de ui en wat nootmuskaat.
  6. Klop het ei los met de melk en meng dit door de aardappel. Verdeel het mengsel over de ingevette vormpjes.
  7. Plaats de muffinvorm op een bakplaat en laat de aardappeltaartjes in de hete oven in 40 minuten gaar worden en goudgeel kleuren.
  8. Was de pompoen en snijd het stuk in dunne parten. 
  9. Schil de bietjes en snijd ze in partjes. 
  10. Meng de groente met de rest van de olie. 
  11. Neem na 20 minuten de bakplaat uit de oven en schik de groente naast de muffinvorm.  Schuif de bakplaat weer in de oven en rooster de groente in ca. 20 minuten gaar.
  12. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met paprikapoeder. 
  13. Bak de tofu in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin. Geef dit bij de aardappeltaartjes en groente.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 443 kcal
Koolhydraten 41,9 gr
Vetten 20,6 gr
Vezels 8,9 gr
Eiwitten 18,4 gr
Verzadigd vet 3,4 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 5,7 gr
Meerv. onv. vet 10 gr
Cholesterol 93,8 mg
Suikers 10,6 gr
Zout 0,36 gr
Calcium 260 mg
Magnesium 119,5 mg
Fosfor 319,2 mg
Kalium 1309,6 mg
Ijzer 3,9 mg
Jodium 16 µg
Koper 0,29 mg
Zink 2,64 mg
Seleen 5,3 µg
Vitamine A 103,4 µg
Vitamine B1 0,47 mg
Vitamine B2 0,23 mg
Vitamine B3 2,5 mg
Vitamine B6 0,471 mg
Foliumzuur 104,8 µg
Vitamine B12 0,45 µg
Vitamine C 31,6 mg
Vitamine D 0,8 µg
Vitamine E 7,9 mg
Vitamine K1 9,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu