Terug

Heldere champignonsoep

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 sjalot
  • 100 gram (kastanje)champignons
  • 0.5 eetlepel vloeibare margarine
  • 0.25 groentebouillontablet met minder zout
  • 3 takjes peterselie
  • peper, nootmuskaat

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 105 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Pel het sjalotje en snijd hem klein.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  3. Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot glazig.
  4. Bak de plakjes champignon kort mee.
  5. Giet er 300 ml water met het stukje bouillontablet bij en kook de soep enkele minuten.
  6. Was de peterselie en knip het klein.
  7. Maak de soep op smaak met peper en wat nootmuskaat en strooi er peterselie over.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 44 kcal
Koolhydraten 2,5 gr
Vetten 2,5 gr
Vezels 1 gr
Eiwitten 2,4 gr
Verzadigd vet 0,5 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,8 gr
Meerv. onv. vet 1,1 gr
Cholesterol 0,1 mg
Suikers 0,5 gr
Zout 0,12 gr
Calcium 28,3 mg
Magnesium 4,8 mg
Fosfor 43 mg
Kalium 234,3 mg
Ijzer 2 mg
Jodium 0,4 µg
Koper 0,21 mg
Zink 0,18 mg
Seleen 3,5 µg
Vitamine A 21,6 µg
Vitamine B1 0,04 mg
Vitamine B2 0,17 mg
Vitamine B3 2,1 mg
Vitamine B6 0,062 mg
Foliumzuur 8,8 µg
Vitamine B12
Vitamine C 2,8 mg
Vitamine D 0,2 µg
Vitamine E 0,7 mg
Vitamine K1 20,4 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu