Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 sjalot
- 100 gram (kastanje)champignons
- 0.5 eetlepel vloeibare margarine
- 0.25 groentebouillontablet met minder zout
- 3 takjes peterselie
- peper, nootmuskaat
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 105 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Pel het sjalotje en snijd hem klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot glazig.
- Bak de plakjes champignon kort mee.
- Giet er 300 ml water met het stukje bouillontablet bij en kook de soep enkele minuten.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Maak de soep op smaak met peper en wat nootmuskaat en strooi er peterselie over.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 44 kcal |
Koolhydraten | 2,5 gr |
Vetten | 2,5 gr |
Vezels | 1 gr |
Eiwitten | 2,4 gr |
Verzadigd vet | 0,5 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,8 gr |
Meerv. onv. vet | 1,1 gr |
Cholesterol | 0,1 mg |
Suikers | 0,5 gr |
Zout | 0,12 gr |
Calcium | 28,3 mg |
Magnesium | 4,8 mg |
Fosfor | 43 mg |
Kalium | 234,3 mg |
Ijzer | 2 mg |
Jodium | 0,4 µg |
Koper | 0,21 mg |
Zink | 0,18 mg |
Seleen | 3,5 µg |
Vitamine A | 21,6 µg |
Vitamine B1 | 0,04 mg |
Vitamine B2 | 0,17 mg |
Vitamine B3 | 2,1 mg |
Vitamine B6 | 0,062 mg |
Foliumzuur | 8,8 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 2,8 mg |
Vitamine D | 0,2 µg |
Vitamine E | 0,7 mg |
Vitamine K1 | 20,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.