Terug

Gegrilde sardines met tomaat

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 500 gram kleine rijpe tomaten
  • 7 sardines
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • citroensap
  • 1 klein volkoren stokbrood

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 68 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    klimaatkanjer

Bereiding

  1. Was de tomaten en halveer ze.
  2. Grill de tomaten in een grillpan, onder de grill of op de hete barbecue in 5 minuten gaar.
  3. Was de sardines en dep ze met keukenpapier droog. Bestrooi ze van binnen met wat peper.
  4. Laat de visjes in een grillpan, onder de grill of op de barbecue in 6-8 minuten gaar worden en bruin kleuren.
  5. Pers het teentje knoflook boven de olie uit. Klop er 1 eetlepel water en royaal Italiaanse kruiden door.
  6. Druppel wat citroensap over de sardines en bestrooi ze met peper.
  7. Bestrijk de snijvlakken van de tomaten met het olie-kruidenmengsel.
  8. Serveer de sardines met de tomaten en stokbrood.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 549 kcal
Koolhydraten 49,1 gr
Vetten 17,7 gr
Vezels 8,8 gr
Eiwitten 44,3 gr
Verzadigd vet 4,3 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 6,2 gr
Meerv. onv. vet 5,8 gr
Cholesterol 73 mg
Suikers 10,1 gr
Zout 1,56 gr
Calcium 243,1 mg
Magnesium 127,4 mg
Fosfor 637,7 mg
Kalium 1295,4 mg
Ijzer 6,1 mg
Jodium 102,2 µg
Koper 0,48 mg
Zink 3,49 mg
Seleen 50,8 µg
Vitamine A 87,8 µg
Vitamine B1 0,21 mg
Vitamine B2 0,42 mg
Vitamine B3 11,3 mg
Vitamine B6 0,784 mg
Foliumzuur 94,6 µg
Vitamine B12 14,4 µg
Vitamine C 25,8 mg
Vitamine D 14,8 µg
Vitamine E 3,5 mg
Vitamine K1 19,5 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu