Terug

Zomerse kruidensalade

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 2 ribkarbonades
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 bosje basilicum
  • hand lavas en selderij
  • bieslook
  • 1 bakje daikoncress of sterkers
  • zakje rucola (ca. 40 gram)
  • 75 gram spinazie
  • 1 bosje radijs
  • 0.33 komkommer
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • azijn

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 85 x
  • Labels
  • eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  2. Bestrooi de karbonades met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  3. Houd de helft van de basilicum apart.
  4. Vul de kruiden aan met rucola en spinazie tot een royale portie groente.
  5. Was de kruiden, de rucola en de spinazie.
  6. Verwijder van de spinazie harde steeltjes. Schud alles zo droog mogelijk.
  7. Scheur grote stukken wat kleiner en knip de bieslook klein.
  8. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
  9. Was het stuk komkommer en rasp het grof.
  10. Meng de groente met de kruiden.
  11. Neem de karbonades uit de pan. Giet 75 ml water in de pan en roer het aanbaksel los van de bodem. Laat de jus even koken.
  12. Pureer de achtergehouden basilicum met de pijnboompitten en de olijfolie tot een saus. Meng dit met wat azijn net voor het eten luchtig door de salade.
  13. Serveer de aardappelen en het vlees met de jus erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 574 kcal
Koolhydraten 44,4 gr
Vetten 26,2 gr
Vezels 6,4 gr
Eiwitten 36,7 gr
Verzadigd vet 5,5 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 11,7 gr
Meerv. onv. vet 7,3 gr
Cholesterol 41 mg
Suikers 3,9 gr
Zout 0,27 gr
Calcium 206,3 mg
Magnesium 134,6 mg
Fosfor 482,9 mg
Kalium 1953,4 mg
Ijzer 5,9 mg
Jodium 9,8 µg
Koper 0,4 mg
Zink 4,3 mg
Seleen 15,8 µg
Vitamine A 244,2 µg
Vitamine B1 1,22 mg
Vitamine B2 0,37 mg
Vitamine B3 12,4 mg
Vitamine B6 1,341 mg
Foliumzuur 149 µg
Vitamine B12 0,38 µg
Vitamine C 44,4 mg
Vitamine D 1,1 µg
Vitamine E 6,3 mg
Vitamine K1 268,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu