Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 2 ribkarbonades
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 bosje basilicum
- hand lavas en selderij
- bieslook
- 1 bakje daikoncress of sterkers
- zakje rucola (ca. 40 gram)
- 75 gram spinazie
- 1 bosje radijs
- 0.33 komkommer
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 eetlepel olijfolie
- azijn
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 85 x
- Labels
-
eiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
- Bestrooi de karbonades met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
- Houd de helft van de basilicum apart.
- Vul de kruiden aan met rucola en spinazie tot een royale portie groente.
- Was de kruiden, de rucola en de spinazie.
- Verwijder van de spinazie harde steeltjes. Schud alles zo droog mogelijk.
- Scheur grote stukken wat kleiner en knip de bieslook klein.
- Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
- Was het stuk komkommer en rasp het grof.
- Meng de groente met de kruiden.
- Neem de karbonades uit de pan. Giet 75 ml water in de pan en roer het aanbaksel los van de bodem. Laat de jus even koken.
- Pureer de achtergehouden basilicum met de pijnboompitten en de olijfolie tot een saus. Meng dit met wat azijn net voor het eten luchtig door de salade.
- Serveer de aardappelen en het vlees met de jus erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 574 kcal |
Koolhydraten | 44,4 gr |
Vetten | 26,2 gr |
Vezels | 6,4 gr |
Eiwitten | 36,7 gr |
Verzadigd vet | 5,5 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 11,7 gr |
Meerv. onv. vet | 7,3 gr |
Cholesterol | 41 mg |
Suikers | 3,9 gr |
Zout | 0,27 gr |
Calcium | 206,3 mg |
Magnesium | 134,6 mg |
Fosfor | 482,9 mg |
Kalium | 1953,4 mg |
Ijzer | 5,9 mg |
Jodium | 9,8 µg |
Koper | 0,4 mg |
Zink | 4,3 mg |
Seleen | 15,8 µg |
Vitamine A | 244,2 µg |
Vitamine B1 | 1,22 mg |
Vitamine B2 | 0,37 mg |
Vitamine B3 | 12,4 mg |
Vitamine B6 | 1,341 mg |
Foliumzuur | 149 µg |
Vitamine B12 | 0,38 µg |
Vitamine C | 44,4 mg |
Vitamine D | 1,1 µg |
Vitamine E | 6,3 mg |
Vitamine K1 | 268,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.