Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 aubergine
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 3 tomaten
- 2 stengels bleekselderij
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rozijnen
- 5 olijven zonder pit
- 1 theelepel kappertjes
- 1 eetlepel (rode wijn)azijn
- 2 stukjes kabeljauwfilet
- peper
- stuk volkorenbrood of 4 boterhammen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 48 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van ei
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Halveer de aubergine in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
- Snijd de paprika in blokjes, de ui in snippers, de tomaten in parten en de bleekselderij in boogjes.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de aubergine zacht.
- Fruit de ui en de bleekselderij 5 minuten mee.
- Was de rozijnen.
- Voeg de paprika, de tomaten en de rozijnen toe en smoor het geheel in 5 minuten verder zacht.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Spoel eventueel de kappertjes af met koud water.
- Meng de olijven en de kappertjes door de groente en laat dit nog even pruttelen.
- Maak het gerecht op smaak met azijn en laat het afkoelen.
- Bestrooi de vis met peper. Bak de vis in de rest van de olie in 8 minuten gaar.
- Serveer de vis en het brood bij de caponata.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 587 kcal |
Koolhydraten | 56,2 gr |
Vetten | 20,2 gr |
Vezels | 14,6 gr |
Eiwitten | 37,6 gr |
Verzadigd vet | 3,2 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 12,5 gr |
Meerv. onv. vet | 3,2 gr |
Cholesterol | 36 mg |
Suikers | 15,7 gr |
Zout | 1,95 gr |
Calcium | 139 mg |
Magnesium | 125 mg |
Fosfor | 616,2 mg |
Kalium | 1413,4 mg |
Ijzer | 4,8 mg |
Jodium | 305,6 µg |
Koper | 0,4 mg |
Zink | 2,38 mg |
Seleen | 31 µg |
Vitamine A | 137,6 µg |
Vitamine B1 | 0,32 mg |
Vitamine B2 | 0,26 mg |
Vitamine B3 | 5,6 mg |
Vitamine B6 | 0,46 mg |
Foliumzuur | 102,8 µg |
Vitamine B12 | 2 µg |
Vitamine C | 50,5 mg |
Vitamine D | 1,1 µg |
Vitamine E | 2,5 mg |
Vitamine K1 | 37,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.