Ingrediënten

2 personen
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 5 olijven zonder pit
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 eetlepel (rode wijn)azijn
  • 2 stukjes kabeljauwfilet
  • peper
  • stuk volkorenbrood of 4 boterhammen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 48 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Halveer de aubergine in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
  3. Snijd de paprika in blokjes, de ui in snippers, de tomaten in parten en de bleekselderij in boogjes.
  4. Verwarm 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de aubergine zacht.
  5. Fruit de ui en de bleekselderij 5 minuten mee.
  6. Was de rozijnen.
  7. Voeg de paprika, de tomaten en de rozijnen toe en smoor het geheel in 5 minuten verder zacht.
  8. Snijd de olijven in plakjes.
  9. Spoel eventueel de kappertjes af met koud water.
  10. Meng de olijven en de kappertjes door de groente en laat dit nog even pruttelen.
  11. Maak het gerecht op smaak met azijn en laat het afkoelen.
  12. Bestrooi de vis met peper. Bak de vis in de rest van de olie in 8 minuten gaar.
  13. Serveer de vis en het brood bij de caponata.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 587 kcal
Koolhydraten 56,2 gr
Vetten 20,2 gr
Vezels 14,6 gr
Eiwitten 37,6 gr
Verzadigd vet 3,2 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 12,5 gr
Meerv. onv. vet 3,2 gr
Cholesterol 36 mg
Suikers 15,7 gr
Zout 1,95 gr
Calcium 139 mg
Magnesium 125 mg
Fosfor 616,2 mg
Kalium 1413,4 mg
Ijzer 4,8 mg
Jodium 305,6 µg
Koper 0,4 mg
Zink 2,38 mg
Seleen 31 µg
Vitamine A 137,6 µg
Vitamine B1 0,32 mg
Vitamine B2 0,26 mg
Vitamine B3 5,6 mg
Vitamine B6 0,46 mg
Foliumzuur 102,8 µg
Vitamine B12 2 µg
Vitamine C 50,5 mg
Vitamine D 1,1 µg
Vitamine E 2,5 mg
Vitamine K1 37,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu