Fout

Ingrediënten
2 personen
- stukje prei
- 150 gram zeekraal
- 4 tomaten
- 200 gram volkoren spaghetti
- 2 stukjes kabeljauwfilet
- peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 309 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van melkweekkeuze
Bereiding
- Maak de prei schoon en snijd het stukje in ringen.
- Was de zeekraal en verwijder lelijke stukjes.
- Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bestrooi de kabeljauw met peper.
- Breng 100 ml water met de prei aan de kook. Leg de vis erin en laat dit tegen de kook aan in 8 minuten gaar worden.
- Verwarm de margarine en smoor hierin de zeekraal in ca. 4 minuten beetgaar. Voeg de tomatenblokjes toe en warm ze kort mee.
- Meng de groente door de spaghetti en leg de vis erop.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 558 kcal |
Koolhydraten | 73,3 gr |
Vetten | 8 gr |
Vezels | 10,6 gr |
Eiwitten | 42,7 gr |
Verzadigd vet | 1,2 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 2 gr |
Meerv. onv. vet | 3,8 gr |
Cholesterol | 42,1 mg |
Suikers | 8,3 gr |
Zout | 2,39 gr |
Calcium | 130,8 mg |
Magnesium | 219,1 mg |
Fosfor | 847,1 mg |
Kalium | 1292 mg |
Ijzer | 8,6 mg |
Jodium | 297,2 µg |
Koper | 0,64 mg |
Zink | 3,94 mg |
Seleen | 31,6 µg |
Vitamine A | 85,2 µg |
Vitamine B1 | 0,61 mg |
Vitamine B2 | 0,22 mg |
Vitamine B3 | 9 mg |
Vitamine B6 | 0,574 mg |
Foliumzuur | 72,9 µg |
Vitamine B12 | 2,4 µg |
Vitamine C | 12,3 mg |
Vitamine D | 1,7 µg |
Vitamine E | 3,3 mg |
Vitamine K1 | 8,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.