Terug

Pasta met vis en zeekraal

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • stukje prei
  • 150 gram zeekraal
  • 4 tomaten
  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 2 stukjes kabeljauwfilet
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 309 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van melk
    weekkeuze

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd het stukje in ringen.
  2. Was de zeekraal en verwijder lelijke stukjes. 
  3. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  4. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Bestrooi de kabeljauw met peper.
  6. Breng 100 ml water met de prei aan de kook. Leg de vis erin en laat dit tegen de kook aan in 8 minuten gaar worden.
  7. Verwarm de margarine en smoor hierin de zeekraal in ca. 4 minuten beetgaar. Voeg de tomatenblokjes toe en warm ze kort mee.
  8. Meng de groente door de spaghetti en leg de vis erop.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 558 kcal
Koolhydraten 73,3 gr
Vetten 8 gr
Vezels 10,6 gr
Eiwitten 42,7 gr
Verzadigd vet 1,2 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2 gr
Meerv. onv. vet 3,8 gr
Cholesterol 42,1 mg
Suikers 8,3 gr
Zout 2,39 gr
Calcium 130,8 mg
Magnesium 219,1 mg
Fosfor 847,1 mg
Kalium 1292 mg
Ijzer 8,6 mg
Jodium 297,2 µg
Koper 0,64 mg
Zink 3,94 mg
Seleen 31,6 µg
Vitamine A 85,2 µg
Vitamine B1 0,61 mg
Vitamine B2 0,22 mg
Vitamine B3 9 mg
Vitamine B6 0,574 mg
Foliumzuur 72,9 µg
Vitamine B12 2,4 µg
Vitamine C 12,3 mg
Vitamine D 1,7 µg
Vitamine E 3,3 mg
Vitamine K1 8,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu