Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 400 gram spruitjes
- 2 lamshaasjes
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- mespunt gedroogde rozemarijn
- oregano
- 1 eetlepel rode bessengelei
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 194 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de spruiten schoon. Kook de spruiten in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Bestrooi het vlees met wat peper.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees op hoog vuur in ca. 8 minuten bruin.
- Neem het vlees uit de pan, leg het op een voorverwarmde schaal en dek het af met een dubbel vel aluminiumfolie.
- Roer de rozemarijn en oregano door de margarine en voeg de bessengelei en 100 ml water toe. Roer al het aanbaksel los. Maak de jus op smaak met peper.
- Snijd de lamshaasjes in dikke plakken en giet de jus er over. Geef de aardappelen en spruitjes erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 525 kcal |
Koolhydraten | 53,2 gr |
Vetten | 18,7 gr |
Vezels | 12,9 gr |
Eiwitten | 29,5 gr |
Verzadigd vet | 4,7 gr |
Trans vet | 0,6 gr |
Enkelv. onv. vet | 6 gr |
Meerv. onv. vet | 5,3 gr |
Cholesterol | 74,2 mg |
Suikers | 8,3 gr |
Zout | 0,25 gr |
Calcium | 139,1 mg |
Magnesium | 108,2 mg |
Fosfor | 450,3 mg |
Kalium | 1895,5 mg |
Ijzer | 5,2 mg |
Jodium | 13,2 µg |
Koper | 0,37 mg |
Zink | 4,52 mg |
Seleen | 22 µg |
Vitamine A | 118,2 µg |
Vitamine B1 | 0,4 mg |
Vitamine B2 | 0,39 mg |
Vitamine B3 | 8,9 mg |
Vitamine B6 | 0,916 mg |
Foliumzuur | 231,8 µg |
Vitamine B12 | 1,9 µg |
Vitamine C | 282,3 mg |
Vitamine D | 1 µg |
Vitamine E | 4,1 mg |
Vitamine K1 | 270,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.