Terug

Lamshaasje met kruidenjus

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • 2 lamshaasjes
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • mespunt gedroogde rozemarijn
  • oregano
  • 1 eetlepel rode bessengelei

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 194 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de spruiten schoon. Kook de spruiten in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  3. Bestrooi het vlees met wat peper.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees op hoog vuur in ca. 8 minuten bruin.
  5. Neem het vlees uit de pan, leg het op een voorverwarmde schaal en dek het af met een dubbel vel aluminiumfolie.
  6. Roer de rozemarijn en oregano door de margarine en voeg de bessengelei en 100 ml water toe. Roer al het aanbaksel los. Maak de jus op smaak met peper.
  7. Snijd de lamshaasjes in dikke plakken en giet de jus er over. Geef de aardappelen en spruitjes erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 525 kcal
Koolhydraten 53,2 gr
Vetten 18,7 gr
Vezels 12,9 gr
Eiwitten 29,5 gr
Verzadigd vet 4,7 gr
Trans vet 0,6 gr
Enkelv. onv. vet 6 gr
Meerv. onv. vet 5,3 gr
Cholesterol 74,2 mg
Suikers 8,3 gr
Zout 0,25 gr
Calcium 139,1 mg
Magnesium 108,2 mg
Fosfor 450,3 mg
Kalium 1895,5 mg
Ijzer 5,2 mg
Jodium 13,2 µg
Koper 0,37 mg
Zink 4,52 mg
Seleen 22 µg
Vitamine A 118,2 µg
Vitamine B1 0,4 mg
Vitamine B2 0,39 mg
Vitamine B3 8,9 mg
Vitamine B6 0,916 mg
Foliumzuur 231,8 µg
Vitamine B12 1,9 µg
Vitamine C 282,3 mg
Vitamine D 1 µg
Vitamine E 4,1 mg
Vitamine K1 270,4 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu