Fout
Ingrediënten
2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine bloemkool
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel currypasta (pot)
- 1 klein blik kidney bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 50 ml halfvolle yoghurt
- 6 takjes koriander
- 6 takjes koriander
- peper
- 4 volkoren boterhammen of 1 klein volkoren stokbrood
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 468 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetklimaatkanjervegetarisch
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Snijd de bloemkoolroosjes van de stronk en snijd de stronk in stukjes. Was de bloemkool.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de currypasta zacht.
- Voeg de bloemkool toe met 100 ml water en stoof de bloemkool in ca. 6 minuten bijna gaar.
- Spoel de kidneybonen af in een zeef. Voeg de kidneybonen toe aan de bloemkool en warm ze mee.
- Roer de yoghurt erdoor en laat het gerecht nog een paar minuten sudderen.
- Was de koriander en knip het klein.
- Maak het gerecht op smaak met peper en de koriander. Serveer er het brood bij.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 478 kcal |
| Koolhydraten | 54,4 gr |
| Vetten | 14,6 gr |
| Vezels | 20,1 gr |
| Eiwitten | 22,6 gr |
| Verzadigd vet | 2,8 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 7,1 gr |
| Meerv. onv. vet | 3,7 gr |
| Cholesterol | 1,8 mg |
| Suikers | 8,4 gr |
| Zout | 1,46 gr |
| Calcium | 187,1 mg |
| Magnesium | 115,7 mg |
| Fosfor | 425,2 mg |
| Kalium | 1077,8 mg |
| Ijzer | 4,7 mg |
| Jodium | 48,5 µg |
| Koper | 0,66 mg |
| Zink | 2,96 mg |
| Seleen | 7,7 µg |
| Vitamine A | 13,8 µg |
| Vitamine B1 | 0,27 mg |
| Vitamine B2 | 0,24 mg |
| Vitamine B3 | 2,5 mg |
| Vitamine B6 | 0,269 mg |
| Foliumzuur | 223,1 µg |
| Vitamine B12 | 0,1 µg |
| Vitamine C | 37,9 mg |
| Vitamine D | |
| Vitamine E | 2,2 mg |
| Vitamine K1 | 64,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.