Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine bloemkool
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel currypasta (pot)
- 1 klein blik kidney bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 50 ml halfvolle yoghurt
- 6 takjes koriander
- 6 takjes koriander
- peper
- 4 volkoren boterhammen of 1 klein volkoren stokbrood
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 289 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetklimaatkanjervegetarisch
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Snijd de bloemkoolroosjes van de stronk en snijd de stronk in stukjes. Was de bloemkool.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de currypasta zacht.
- Voeg de bloemkool toe met 100 ml water en stoof de bloemkool in ca. 6 minuten bijna gaar.
- Spoel de kidneybonen af in een zeef. Voeg de kidneybonen toe aan de bloemkool en warm ze mee.
- Roer de yoghurt erdoor en laat het gerecht nog een paar minuten sudderen.
- Was de koriander en knip het klein.
- Maak het gerecht op smaak met peper en de koriander. Serveer er het brood bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 478 kcal |
Koolhydraten | 54,4 gr |
Vetten | 14,6 gr |
Vezels | 20,1 gr |
Eiwitten | 22,6 gr |
Verzadigd vet | 2,8 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 7,1 gr |
Meerv. onv. vet | 3,7 gr |
Cholesterol | 1,8 mg |
Suikers | 8,4 gr |
Zout | 1,46 gr |
Calcium | 187,1 mg |
Magnesium | 115,7 mg |
Fosfor | 425,2 mg |
Kalium | 1077,8 mg |
Ijzer | 4,7 mg |
Jodium | 48,5 µg |
Koper | 0,66 mg |
Zink | 2,96 mg |
Seleen | 7,7 µg |
Vitamine A | 13,8 µg |
Vitamine B1 | 0,27 mg |
Vitamine B2 | 0,24 mg |
Vitamine B3 | 2,5 mg |
Vitamine B6 | 0,269 mg |
Foliumzuur | 223,1 µg |
Vitamine B12 | 0,1 µg |
Vitamine C | 37,9 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 2,2 mg |
Vitamine K1 | 64,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.