Terug

Kalfsoester met notenjus

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 1 kleine spitskool
  • 1 sinaasappel
  • 1 handje (25 gram) walnoten
  • 2 kalfsoesters
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • kaneel

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 74 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de spitskool schoon en snijd hem in repen. Kook de spitskool in weinig water in 10 minuten gaar.
  3. Boen de sinaasappel met warm water schoon en snijd 2 dunne reepjes van de schil. Pers de sinaasappel uit.
  4. Hak de walnoten klein.
  5. Bestrooi de kalfsoesters met wat peper.
  6. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees in 4 minuten aan beide zijden bruin.
  7. Bak de fijngehakte walnoten kort mee.
  8. Giet het sinaasappelsap en de schilletjes met een snufje kaneel bij het vlees en warm het geheel even door.
  9. Geef de spitskool en de aardappelen erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 513 kcal
Koolhydraten 46,6 gr
Vetten 21,2 gr
Vezels 10,3 gr
Eiwitten 29 gr
Verzadigd vet 2,7 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 5,4 gr
Meerv. onv. vet 10,8 gr
Cholesterol 39,4 mg
Suikers 6,7 gr
Zout 0,2 gr
Calcium 137,3 mg
Magnesium 108,3 mg
Fosfor 423,1 mg
Kalium 1570,5 mg
Ijzer 3,8 mg
Jodium 12,4 µg
Koper 0,45 mg
Zink 4,34 mg
Seleen 10 µg
Vitamine A 198,8 µg
Vitamine B1 0,34 mg
Vitamine B2 0,27 mg
Vitamine B3 8,1 mg
Vitamine B6 0,922 mg
Foliumzuur 109,1 µg
Vitamine B12 1,7 µg
Vitamine C 54,2 mg
Vitamine D 1 µg
Vitamine E 4,7 mg
Vitamine K1 130,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu