Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 1 kleine spitskool
- 1 sinaasappel
- 1 handje (25 gram) walnoten
- 2 kalfsoesters
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- kaneel
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 74 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de spitskool schoon en snijd hem in repen. Kook de spitskool in weinig water in 10 minuten gaar.
- Boen de sinaasappel met warm water schoon en snijd 2 dunne reepjes van de schil. Pers de sinaasappel uit.
- Hak de walnoten klein.
- Bestrooi de kalfsoesters met wat peper.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees in 4 minuten aan beide zijden bruin.
- Bak de fijngehakte walnoten kort mee.
- Giet het sinaasappelsap en de schilletjes met een snufje kaneel bij het vlees en warm het geheel even door.
- Geef de spitskool en de aardappelen erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 513 kcal |
Koolhydraten | 46,6 gr |
Vetten | 21,2 gr |
Vezels | 10,3 gr |
Eiwitten | 29 gr |
Verzadigd vet | 2,7 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 5,4 gr |
Meerv. onv. vet | 10,8 gr |
Cholesterol | 39,4 mg |
Suikers | 6,7 gr |
Zout | 0,2 gr |
Calcium | 137,3 mg |
Magnesium | 108,3 mg |
Fosfor | 423,1 mg |
Kalium | 1570,5 mg |
Ijzer | 3,8 mg |
Jodium | 12,4 µg |
Koper | 0,45 mg |
Zink | 4,34 mg |
Seleen | 10 µg |
Vitamine A | 198,8 µg |
Vitamine B1 | 0,34 mg |
Vitamine B2 | 0,27 mg |
Vitamine B3 | 8,1 mg |
Vitamine B6 | 0,922 mg |
Foliumzuur | 109,1 µg |
Vitamine B12 | 1,7 µg |
Vitamine C | 54,2 mg |
Vitamine D | 1 µg |
Vitamine E | 4,7 mg |
Vitamine K1 | 130,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.