Terug

Geroerbakte andijvie met kummel

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 150 gram varkensfilet
  • peper, paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 700 gram andijvie
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kummel (karwijzaad)
  • 0.5 citroen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 86 x
  • Labels
  • balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Snijd de varkensfilet in reepjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
  3. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  4. Was de struik andijvie en snijd de groente in smalle repen.
  5. Pel de ui en snijd hem klein.
  6. Fruit de ui in de olie glazig. Bak de kummel kort mee.
  7. Voeg de andijvie toe en roerbak de andijvie in enkele minuten gaar.
  8. Maak de groente op smaak met een paar druppels citroensap.
  9. Roer naar smaak wat geraspte citroenschil door het vlees en serveer de andijvie en de aardappelen erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 451 kcal
Koolhydraten 44,8 gr
Vetten 17,8 gr
Vezels 7,6 gr
Eiwitten 24,7 gr
Verzadigd vet 3,5 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 6,4 gr
Meerv. onv. vet 6,6 gr
Cholesterol 28 mg
Suikers 3,7 gr
Zout 0,15 gr
Calcium 159,7 mg
Magnesium 88,3 mg
Fosfor 327,2 mg
Kalium 1448,4 mg
Ijzer 3,5 mg
Jodium 17,9 µg
Koper 0,35 mg
Zink 2,5 mg
Seleen 10,6 µg
Vitamine A 413,3 µg
Vitamine B1 0,81 mg
Vitamine B2 0,23 mg
Vitamine B3 9,3 mg
Vitamine B6 1,04 mg
Foliumzuur 122,1 µg
Vitamine B12 0,22 µg
Vitamine C 23,2 mg
Vitamine D 1 µg
Vitamine E 6,1 mg
Vitamine K1 610,7 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu