Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 150 gram varkensfilet
- peper, paprikapoeder
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 700 gram andijvie
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kummel (karwijzaad)
- 0.5 citroen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 86 x
- Labels
-
balansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Snijd de varkensfilet in reepjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
- Bak het vlees in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Was de struik andijvie en snijd de groente in smalle repen.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de olie glazig. Bak de kummel kort mee.
- Voeg de andijvie toe en roerbak de andijvie in enkele minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met een paar druppels citroensap.
- Roer naar smaak wat geraspte citroenschil door het vlees en serveer de andijvie en de aardappelen erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 451 kcal |
Koolhydraten | 44,8 gr |
Vetten | 17,8 gr |
Vezels | 7,6 gr |
Eiwitten | 24,7 gr |
Verzadigd vet | 3,5 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 6,4 gr |
Meerv. onv. vet | 6,6 gr |
Cholesterol | 28 mg |
Suikers | 3,7 gr |
Zout | 0,15 gr |
Calcium | 159,7 mg |
Magnesium | 88,3 mg |
Fosfor | 327,2 mg |
Kalium | 1448,4 mg |
Ijzer | 3,5 mg |
Jodium | 17,9 µg |
Koper | 0,35 mg |
Zink | 2,5 mg |
Seleen | 10,6 µg |
Vitamine A | 413,3 µg |
Vitamine B1 | 0,81 mg |
Vitamine B2 | 0,23 mg |
Vitamine B3 | 9,3 mg |
Vitamine B6 | 1,04 mg |
Foliumzuur | 122,1 µg |
Vitamine B12 | 0,22 µg |
Vitamine C | 23,2 mg |
Vitamine D | 1 µg |
Vitamine E | 6,1 mg |
Vitamine K1 | 610,7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.