Fout

Ingrediënten
12 personen
- 1 citroen
- 100 gram oranjesnipper (gekonfijte sinaasappelschilletjes)
- 1 volkoren beschuit
- 100 gram amandelen
- 100 gram gedroogde abrikozen
- 3 eieren
- 5 eetlepels vloeibare margarine
- 40 gram suiker
- 60 gram bloem
- 60 gram volkorenmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 150 ml sinaasappelsap
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 43 x
- Labels
-
met weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenvegetarischweekkeuze
Bereiding
- Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf.
- Snijd de oranjesnippers klein.
- Wrijf de beschuit fijn en meng de geraspte citroenschil erdoor.
- Bestrijk de bakvorm met wat margarine en bestrooi hem met het beschuit-citroenmengsel.
- Verdeel de helft van de oranjesnippers erover.
- Warm de oven voor op 180° C.
- Maal of hak de amandelen grof.
- Was de abrikozen en snijd ze klein.
- Splits 2 eieren en klop de eiwitten stijf.
- Roer de margarine met de suiker romig en voeg de eidooiers en het hele ei toe.
- Meng de bloem met het volkorenmeel en het bakpoeder.
- Voeg om en om de bloem en het sinaasappelsap toe aan het margarine-eimengsel.
- Schep er de amandelen, de abrikozen en de rest van de oranjesnippers door.
- Spatel de eiwitten erdoor en doe de massa in de vorm.
- Bak de koek in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar en bruin.
- Laat de koek in de vorm afkoelen. Snijd hem in 12 punten.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 198 kcal |
Koolhydraten | 21,6 gr |
Vetten | 9,4 gr |
Vezels | 2,7 gr |
Eiwitten | 5,2 gr |
Verzadigd vet | 1,1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 4,7 gr |
Meerv. onv. vet | 3 gr |
Cholesterol | 46,5 mg |
Suikers | 14,2 gr |
Zout | 0,06 gr |
Calcium | 44,5 mg |
Magnesium | 43 mg |
Fosfor | 123,3 mg |
Kalium | 269 mg |
Ijzer | 1,2 mg |
Jodium | 5 µg |
Koper | 0,14 mg |
Zink | 0,68 mg |
Seleen | 3,7 µg |
Vitamine A | 77,3 µg |
Vitamine B1 | 0,07 mg |
Vitamine B2 | 0,13 mg |
Vitamine B3 | 1 mg |
Vitamine B6 | 0,065 mg |
Foliumzuur | 17,4 µg |
Vitamine B12 | 0,19 µg |
Vitamine C | 6 mg |
Vitamine D | 0,5 µg |
Vitamine E | 3,9 mg |
Vitamine K1 | 0,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.