Fout

Ingrediënten
2 personen
- 600 gram aardappelen
- 400 gram andijvie
- stukje ui
- 150 gram rundergehakt
- peper, nootmuskaat
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 ansjovisfilets
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 100 ml halfvolle melk
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 86 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutvrij van glutenvrij van ei
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de andijvie schoon en snijd de groente in smalle repen.
- Snijd het stukje ui fijn.
- Maak het gehakt aan met peper, nootmuskaat en de ui. Vorm er kleine balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
- Wrijf de ansjovisfilets met de olie tot puree.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Schep de andijvie erdoor en warm dit goed door.
- Meng de ansjovispasta door de stamppot en schep de gehaktballetjes erop.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 576 kcal |
Koolhydraten | 59,6 gr |
Vetten | 24,9 gr |
Vezels | 7,9 gr |
Eiwitten | 24,9 gr |
Verzadigd vet | 7,9 gr |
Trans vet | 0,4 gr |
Enkelv. onv. vet | 11,1 gr |
Meerv. onv. vet | 3,6 gr |
Cholesterol | 46,5 mg |
Suikers | 5,9 gr |
Zout | 0,94 gr |
Calcium | 191,2 mg |
Magnesium | 94 mg |
Fosfor | 354,8 mg |
Kalium | 1623,9 mg |
Ijzer | 3,9 mg |
Jodium | 28,4 µg |
Koper | 0,39 mg |
Zink | 4,93 mg |
Seleen | 6,5 µg |
Vitamine A | 345,4 µg |
Vitamine B1 | 0,31 mg |
Vitamine B2 | 0,31 mg |
Vitamine B3 | 7,4 mg |
Vitamine B6 | 0,938 mg |
Foliumzuur | 131,1 µg |
Vitamine B12 | 1,69 µg |
Vitamine C | 35,6 mg |
Vitamine D | 1,3 µg |
Vitamine E | 3,4 mg |
Vitamine K1 | 508,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.