Terug

Katwijkse stamppot van rauwe andijvie

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram andijvie
  • stukje ui
  • 150 gram rundergehakt
  • peper, nootmuskaat
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 ml halfvolle melk

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 86 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    vrij van gluten
    vrij van ei

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in smalle repen.
  3. Snijd het stukje ui fijn.
  4. Maak het gehakt aan met peper, nootmuskaat en de ui. Vorm er kleine balletjes van.
  5. Bak de gehaktballetjes in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  6. Wrijf de ansjovisfilets met de olie tot puree.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  9. Schep de andijvie erdoor en warm dit goed door.
  10. Meng de ansjovispasta door de stamppot en schep de gehaktballetjes erop.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 576 kcal
Koolhydraten 59,6 gr
Vetten 24,9 gr
Vezels 7,9 gr
Eiwitten 24,9 gr
Verzadigd vet 7,9 gr
Trans vet 0,4 gr
Enkelv. onv. vet 11,1 gr
Meerv. onv. vet 3,6 gr
Cholesterol 46,5 mg
Suikers 5,9 gr
Zout 0,94 gr
Calcium 191,2 mg
Magnesium 94 mg
Fosfor 354,8 mg
Kalium 1623,9 mg
Ijzer 3,9 mg
Jodium 28,4 µg
Koper 0,39 mg
Zink 4,93 mg
Seleen 6,5 µg
Vitamine A 345,4 µg
Vitamine B1 0,31 mg
Vitamine B2 0,31 mg
Vitamine B3 7,4 mg
Vitamine B6 0,938 mg
Foliumzuur 131,1 µg
Vitamine B12 1,69 µg
Vitamine C 35,6 mg
Vitamine D 1,3 µg
Vitamine E 3,4 mg
Vitamine K1 508,4 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu