Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 kleine bloemkool
- 3 takjes peterselie
- 6 sprieten bieslook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1.5 eetlepels azijn
- 1 theelepel mosterd
- 500 gram aardappelen
- 1 ei
- 2 dunne varkensfiletlapjes
- peper, nootmuskaat
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 100 ml halfvolle melk
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 66 x
- Labels
-
eiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutengeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Was de bloemkool. Verdeel hem in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
- Kook de bloemkool in water in ca. 8 minuten net gaar.
- Was de peterselie en de bieslook en knip de kruiden fijn.
- Maak een sausje van de olie, de azijn, de mosterd en de kruiden.
- Laat de bloemkool uitlekken. Schep het sausje erdoor en laat dit 30 minuten op een koele plaats intrekken.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Kook het ei hard en laat het afkoelen.
- Bestrooi de filetlapjes met peper en bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Pel het ei en snijd het klein.
- Doe de bloemkoolsalade in een schaal en strooi het ei erover. Serveer de aardappelpuree en het vlees erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 574 kcal |
Koolhydraten | 50,7 gr |
Vetten | 22,8 gr |
Vezels | 9,2 gr |
Eiwitten | 37 gr |
Verzadigd vet | 5,1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 11,7 gr |
Meerv. onv. vet | 4,2 gr |
Cholesterol | 128,4 mg |
Suikers | 5,4 gr |
Zout | 0,46 gr |
Calcium | 165,8 mg |
Magnesium | 106,8 mg |
Fosfor | 552,4 mg |
Kalium | 1903 mg |
Ijzer | 3,4 mg |
Jodium | 27,6 µg |
Koper | 0,38 mg |
Zink | 3,54 mg |
Seleen | 19 µg |
Vitamine A | 108,2 µg |
Vitamine B1 | 1,02 mg |
Vitamine B2 | 0,44 mg |
Vitamine B3 | 11,7 mg |
Vitamine B6 | 1,231 mg |
Foliumzuur | 261,8 µg |
Vitamine B12 | 0,89 µg |
Vitamine C | 70,4 mg |
Vitamine D | 1 µg |
Vitamine E | 3,4 mg |
Vitamine K1 | 80,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.