Terug

Bloemkoolsalade met de Franse slag

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 kleine bloemkool
  • 3 takjes peterselie
  • 6 sprieten bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1.5 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 500 gram aardappelen
  • 1 ei
  • 2 dunne varkensfiletlapjes
  • peper, nootmuskaat
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 66 x
  • Labels
  • eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Was de bloemkool.  Verdeel hem in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  2. Kook de bloemkool in water in ca. 8 minuten net gaar.
  3. Was de peterselie en de bieslook en knip de kruiden fijn.
  4. Maak een sausje van de olie, de azijn, de mosterd en de kruiden.
  5. Laat de bloemkool uitlekken. Schep het sausje erdoor en laat dit 30 minuten op een koele plaats intrekken.
  6. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  7. Kook het ei hard en laat het afkoelen.
  8. Bestrooi de filetlapjes met peper en bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar.
  9. Breng de melk aan de kook.
  10. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  11. Pel het ei en snijd het klein.
  12. Doe de bloemkoolsalade in een schaal en strooi het ei erover. Serveer de aardappelpuree en het vlees erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 574 kcal
Koolhydraten 50,7 gr
Vetten 22,8 gr
Vezels 9,2 gr
Eiwitten 37 gr
Verzadigd vet 5,1 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 11,7 gr
Meerv. onv. vet 4,2 gr
Cholesterol 128,4 mg
Suikers 5,4 gr
Zout 0,46 gr
Calcium 165,8 mg
Magnesium 106,8 mg
Fosfor 552,4 mg
Kalium 1903 mg
Ijzer 3,4 mg
Jodium 27,6 µg
Koper 0,38 mg
Zink 3,54 mg
Seleen 19 µg
Vitamine A 108,2 µg
Vitamine B1 1,02 mg
Vitamine B2 0,44 mg
Vitamine B3 11,7 mg
Vitamine B6 1,231 mg
Foliumzuur 261,8 µg
Vitamine B12 0,89 µg
Vitamine C 70,4 mg
Vitamine D 1 µg
Vitamine E 3,4 mg
Vitamine K1 80,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu