Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 sjalotten
- 1 kleine pastinaak
- stukje koolraap (150 gram)
- 1 dunne winterwortel
- 150 gram spruitjes
- 1 eetlepel (wal)notenolie
- 1 limoen
- tijm
- 600 gram aardappelen
- 150 gram kippendijvlees
- peper, nootmuskaat
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 100 ml halfvolle melk
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 93 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de sjalotten in halve ringen, de pastinaak en de koolraap in reepjes en de wortel in plakjes. Halveer eventueel grote spruitjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de sjalotten glazig.
- Voeg de rest van de groente toe met een paar lepels water en smoor de groente in ca. 7 minuten beetgaar.
- Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
- Maak de groente op smaak met wat geraspte limoenschil, limoensap en tijm.
- Laat de groente afgedekt een paar uur marineren. Geef de groente op kamertemperatuur.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Snijd de kip in reepjes en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in de hete margarine in 6 minuten gaar.
- Breng de melk aan de kook.
- Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
- Serveer de aardappelpuree bij de gemarineerde groente en de kip.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 533 kcal |
Koolhydraten | 64,5 gr |
Vetten | 16,6 gr |
Vezels | 12,5 gr |
Eiwitten | 25,2 gr |
Verzadigd vet | 3,6 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 6,2 gr |
Meerv. onv. vet | 5,1 gr |
Cholesterol | 55,6 mg |
Suikers | 12,8 gr |
Zout | 0,32 gr |
Calcium | 203,1 mg |
Magnesium | 111 mg |
Fosfor | 400,5 mg |
Kalium | 1833,6 mg |
Ijzer | 3,8 mg |
Jodium | 20,2 µg |
Koper | 0,35 mg |
Zink | 2,66 mg |
Seleen | 19 µg |
Vitamine A | 492 µg |
Vitamine B1 | 0,36 mg |
Vitamine B2 | 0,27 mg |
Vitamine B3 | 9,9 mg |
Vitamine B6 | 1,057 mg |
Foliumzuur | 154,6 µg |
Vitamine B12 | 0,38 µg |
Vitamine C | 112,7 mg |
Vitamine D | 0,6 µg |
Vitamine E | 3,6 mg |
Vitamine K1 | 80,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.