Fout

Ingrediënten
2 personen
- 175 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 0.5 Spaanse peper
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels garam masala
- 0.5 blik tomatenblokjes zonder zout
- 0.5 struik bleekselderij
- 150 gram bieflap
- peper
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 143 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Verwijder van de peper de pitjes en hak het pepertje klein.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
- Voeg de gember, de klein gesneden peper en de garam masala toe en bak mee tot het gaat geuren.
- Voeg de tomatenblokjes en 50 ml water toe en laat de saus zacht sudderen.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stelen in brede repen.
- Kook de bleekselderij in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Snijd de bieflap in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
- Bak het vlees in de rest van de hete olie bruin en schep het op de saus. Geef de rijst en bleekselderij erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 585 kcal |
Koolhydraten | 76,3 gr |
Vetten | 15,6 gr |
Vezels | 7 gr |
Eiwitten | 31,5 gr |
Verzadigd vet | 3,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 5,8 gr |
Meerv. onv. vet | 5,3 gr |
Cholesterol | 35,3 mg |
Suikers | 7,4 gr |
Zout | 0,41 gr |
Calcium | 172,8 mg |
Magnesium | 182,8 mg |
Fosfor | 562 mg |
Kalium | 1462,8 mg |
Ijzer | 5,4 mg |
Jodium | 10,6 µg |
Koper | 0,37 mg |
Zink | 5,66 mg |
Seleen | 24,8 µg |
Vitamine A | 413,1 µg |
Vitamine B1 | 0,52 mg |
Vitamine B2 | 0,45 mg |
Vitamine B3 | 11,6 mg |
Vitamine B6 | 0,739 mg |
Foliumzuur | 99,7 µg |
Vitamine B12 | 1,77 µg |
Vitamine C | 35,5 mg |
Vitamine D | 0,4 µg |
Vitamine E | 6 mg |
Vitamine K1 | 68,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.