Terug

Romige bloemkool-waterkerssoep

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 bosje waterkers (ca. 50 gram)
  • stuk bloemkool (ca. 200 gram)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 0.25 kippenbouillontablet met minder zout
  • peper
  • 1 eetlepel zuivelspread light
  • 4 sprieten bieslook

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 169 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  2. Verwijder van de waterkers de worteltjes en was de kers in een vergiet onder stromend water.
  3. Was de bloemkool en verdeel het in roosjes.
  4. Verwarm de margarine en fruit hierin de knoflook.
  5. Smoor de waterkers kort mee.
  6. Voeg de bloemkool, 200 ml water en het stukje bouillontablet toe en kook de groente in 10 minuten gaar.
  7. Pureer de massa met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
  8. Breng de soep weer tegen de kook aan en maak hem op smaak met peper en de zuivelspread.
  9. Was de bieslook, knip het in snippers en strooi ze over de soep.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 84 kcal
Koolhydraten 3,6 gr
Vetten 5,6 gr
Vezels 3,3 gr
Eiwitten 3,1 gr
Verzadigd vet 1,3 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 1,8 gr
Meerv. onv. vet 2,1 gr
Cholesterol 2,9 mg
Suikers 1,6 gr
Zout 0,26 gr
Calcium 99,9 mg
Magnesium 22,7 mg
Fosfor 81,2 mg
Kalium 407,3 mg
Ijzer 1,1 mg
Jodium 3,3 µg
Koper 0,08 mg
Zink 0,41 mg
Seleen 0,3 µg
Vitamine A 136,7 µg
Vitamine B1 0,03 mg
Vitamine B2 0,1 mg
Vitamine B3 0,8 mg
Vitamine B6 0,122 mg
Foliumzuur 123,4 µg
Vitamine B12 0,04 µg
Vitamine C 35 mg
Vitamine D 0,4 µg
Vitamine E 2,3 mg
Vitamine K1 167 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu