Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 teentje knoflook
- 0.5 bosje waterkers (ca. 50 gram)
- stuk bloemkool (ca. 200 gram)
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 0.25 kippenbouillontablet met minder zout
- peper
- 1 eetlepel zuivelspread light
- 4 sprieten bieslook
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 169 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
- Verwijder van de waterkers de worteltjes en was de kers in een vergiet onder stromend water.
- Was de bloemkool en verdeel het in roosjes.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de knoflook.
- Smoor de waterkers kort mee.
- Voeg de bloemkool, 200 ml water en het stukje bouillontablet toe en kook de groente in 10 minuten gaar.
- Pureer de massa met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
- Breng de soep weer tegen de kook aan en maak hem op smaak met peper en de zuivelspread.
- Was de bieslook, knip het in snippers en strooi ze over de soep.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 84 kcal |
Koolhydraten | 3,6 gr |
Vetten | 5,6 gr |
Vezels | 3,3 gr |
Eiwitten | 3,1 gr |
Verzadigd vet | 1,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 1,8 gr |
Meerv. onv. vet | 2,1 gr |
Cholesterol | 2,9 mg |
Suikers | 1,6 gr |
Zout | 0,26 gr |
Calcium | 99,9 mg |
Magnesium | 22,7 mg |
Fosfor | 81,2 mg |
Kalium | 407,3 mg |
Ijzer | 1,1 mg |
Jodium | 3,3 µg |
Koper | 0,08 mg |
Zink | 0,41 mg |
Seleen | 0,3 µg |
Vitamine A | 136,7 µg |
Vitamine B1 | 0,03 mg |
Vitamine B2 | 0,1 mg |
Vitamine B3 | 0,8 mg |
Vitamine B6 | 0,122 mg |
Foliumzuur | 123,4 µg |
Vitamine B12 | 0,04 µg |
Vitamine C | 35 mg |
Vitamine D | 0,4 µg |
Vitamine E | 2,3 mg |
Vitamine K1 | 167 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.