Terug

Notenrijst met groente en geroerbakte runderreepjes

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 25 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 courgette
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 paprika
  • 150 gram bieflap
  • peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 167 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    vrij van melk

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Rooster de pijnboompitten en de cashewnoten in een droge koekenpan licht en laat ze afkoelen. Hak de noten grof.
  3. Was de courgette en snijd hem in blokjes.
  4. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in reepjes.
  5. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  6. Snijd de bieflap in reepjes en bestrooi ze met peper.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de groente in enkele minuten gaar. Pers het teentje knoflook er boven uit. Maak de groente op smaak met peper.
  8. Bak de vleesreepjes in de rest van de olie in 3 minuten bruin.
  9. Schep de groente, het vlees en de noten door de gare rijst.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 609 kcal
Koolhydraten 66,1 gr
Vetten 23,6 gr
Vezels 6,4 gr
Eiwitten 29,7 gr
Verzadigd vet 4,5 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 10,5 gr
Meerv. onv. vet 7,1 gr
Cholesterol 27 mg
Suikers 7,6 gr
Zout 0,19 gr
Calcium 93,7 mg
Magnesium 225,5 mg
Fosfor 612,1 mg
Kalium 1314 mg
Ijzer 5,2 mg
Jodium 9,5 µg
Koper 0,55 mg
Zink 5,73 mg
Seleen 23,5 µg
Vitamine A 173,9 µg
Vitamine B1 0,52 mg
Vitamine B2 0,35 mg
Vitamine B3 10,5 mg
Vitamine B6 0,849 mg
Foliumzuur 119 µg
Vitamine B12 1,43 µg
Vitamine C 92,6 mg
Vitamine D 0,3 µg
Vitamine E 7,9 mg
Vitamine K1 33,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu