Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 25 gram ongezouten cashewnoten
- 1 courgette
- 3 stengels bleekselderij
- 1 paprika
- 150 gram bieflap
- peper
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 167 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Rooster de pijnboompitten en de cashewnoten in een droge koekenpan licht en laat ze afkoelen. Hak de noten grof.
- Was de courgette en snijd hem in blokjes.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in reepjes.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Snijd de bieflap in reepjes en bestrooi ze met peper.
- Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de groente in enkele minuten gaar. Pers het teentje knoflook er boven uit. Maak de groente op smaak met peper.
- Bak de vleesreepjes in de rest van de olie in 3 minuten bruin.
- Schep de groente, het vlees en de noten door de gare rijst.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 609 kcal |
Koolhydraten | 66,1 gr |
Vetten | 23,6 gr |
Vezels | 6,4 gr |
Eiwitten | 29,7 gr |
Verzadigd vet | 4,5 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 10,5 gr |
Meerv. onv. vet | 7,1 gr |
Cholesterol | 27 mg |
Suikers | 7,6 gr |
Zout | 0,19 gr |
Calcium | 93,7 mg |
Magnesium | 225,5 mg |
Fosfor | 612,1 mg |
Kalium | 1314 mg |
Ijzer | 5,2 mg |
Jodium | 9,5 µg |
Koper | 0,55 mg |
Zink | 5,73 mg |
Seleen | 23,5 µg |
Vitamine A | 173,9 µg |
Vitamine B1 | 0,52 mg |
Vitamine B2 | 0,35 mg |
Vitamine B3 | 10,5 mg |
Vitamine B6 | 0,849 mg |
Foliumzuur | 119 µg |
Vitamine B12 | 1,43 µg |
Vitamine C | 92,6 mg |
Vitamine D | 0,3 µg |
Vitamine E | 7,9 mg |
Vitamine K1 | 33,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.