Fout

Ingrediënten
2 personen
- paar pitloze druiven
- 1 rode appel
- 1 mandarijn
- 1 kiwi of Zespri gold
- 1 eetlepel cranberrycompote (pot)
- 0.5 eetlepel citroensap
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 83 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Was de druiven en halveer grote exemplaren.
- Was de appel en snijd hem in blokjes.
- Schil de mandarijn en verdeel hem in partjes.
- Schil de kiwi en snijd hem in halve plakjes.
- Meng de cranberrycompote met het citroensap.
- Schep de dressing voorzichtig door het fruit en verdeel het over 2 coupes.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 108 kcal |
Koolhydraten | 23 gr |
Vetten | 0,4 gr |
Vezels | 2,5 gr |
Eiwitten | 0,8 gr |
Verzadigd vet | 0,1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | |
Meerv. onv. vet | 0,2 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 20,6 gr |
Zout | 0,01 gr |
Calcium | 24,2 mg |
Magnesium | 12,6 mg |
Fosfor | 28,2 mg |
Kalium | 267,8 mg |
Ijzer | 0,4 mg |
Jodium | 1,9 µg |
Koper | 0,09 mg |
Zink | 0,19 mg |
Seleen | 0,4 µg |
Vitamine A | 8,7 µg |
Vitamine B1 | 0,04 mg |
Vitamine B2 | 0,03 mg |
Vitamine B3 | 0,3 mg |
Vitamine B6 | 0,079 mg |
Foliumzuur | 20,4 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 45,4 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,8 mg |
Vitamine K1 | 5,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.