Ingrediënten

2 personen
  • 1 bosui
  • schijf pompoen (ca. 300 gram)
  • 1 theelepel kerrie
  • peper
  • 1 eetlepel olie
  • 0.25 (groente)bouillontablet met minder zout

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 129 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Was de bosui en snijd hem in ringen.
  2. Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd de pompoen in stukken.
  3. Bewaar de groene uienringen en fruit het andere deel met de kerrie en wat peper zacht in de olie.
  4. Voeg de stukken pompoen en 300 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook dit in 10 minuten gaar.
  5. Pureer de massa met een staafmixer of in de keukenmachine.
  6. Breng de soep weer tegen de kook aan en strooi de groene uienringetjes erover.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 80 kcal
Koolhydraten 4,8 gr
Vetten 5,7 gr
Vezels 2,4 gr
Eiwitten 1,4 gr
Verzadigd vet 1,2 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2,2 gr
Meerv. onv. vet 2,1 gr
Cholesterol
Suikers 3,2 gr
Zout 0,13 gr
Calcium 57,5 mg
Magnesium 12,8 mg
Fosfor 28,2 mg
Kalium 214,5 mg
Ijzer 0,7 mg
Jodium 0,8 µg
Koper 0,04 mg
Zink 0,35 mg
Seleen 0,3 µg
Vitamine A 7,6 µg
Vitamine B1 0,2 mg
Vitamine B2 0,01 mg
Vitamine B3 0,2 mg
Vitamine B6 0,059 mg
Foliumzuur 18,1 µg
Vitamine B12
Vitamine C 11,2 mg
Vitamine D
Vitamine E 3,1 mg
Vitamine K1 43,5 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu