Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 bosui
- schijf pompoen (ca. 300 gram)
- 1 theelepel kerrie
- peper
- 1 eetlepel olie
- 0.25 (groente)bouillontablet met minder zout
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 129 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Was de bosui en snijd hem in ringen.
- Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd de pompoen in stukken.
- Bewaar de groene uienringen en fruit het andere deel met de kerrie en wat peper zacht in de olie.
- Voeg de stukken pompoen en 300 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook dit in 10 minuten gaar.
- Pureer de massa met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Breng de soep weer tegen de kook aan en strooi de groene uienringetjes erover.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 80 kcal |
Koolhydraten | 4,8 gr |
Vetten | 5,7 gr |
Vezels | 2,4 gr |
Eiwitten | 1,4 gr |
Verzadigd vet | 1,2 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 2,2 gr |
Meerv. onv. vet | 2,1 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 3,2 gr |
Zout | 0,13 gr |
Calcium | 57,5 mg |
Magnesium | 12,8 mg |
Fosfor | 28,2 mg |
Kalium | 214,5 mg |
Ijzer | 0,7 mg |
Jodium | 0,8 µg |
Koper | 0,04 mg |
Zink | 0,35 mg |
Seleen | 0,3 µg |
Vitamine A | 7,6 µg |
Vitamine B1 | 0,2 mg |
Vitamine B2 | 0,01 mg |
Vitamine B3 | 0,2 mg |
Vitamine B6 | 0,059 mg |
Foliumzuur | 18,1 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 11,2 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 3,1 mg |
Vitamine K1 | 43,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.