Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 volkoren boterhammen
- slabladen of handje rucola
- 1 klein blikje sardines
- 4 takjes bladselderij
- 1 eetlepel tomatenketchup
- mespunt oregano
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 51 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Rooster het brood lichtbruin en snijd de boterhammen schuin door.
- Was de sla en dep het goed droog.
- Laat de sardines uitlekken en verwijder eventueel de graat.
- Was de selderij en knip het klein.
- Prak de sardines fijn en meng er de tomatenketchup, wat oregano en de selderij door.
- Beleg het brood met wat sla en verdeel de sardinepuree erover.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 137 kcal |
Koolhydraten | 15,3 gr |
Vetten | 4,1 gr |
Vezels | 2,6 gr |
Eiwitten | 8,4 gr |
Verzadigd vet | 0,9 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 1 gr |
Meerv. onv. vet | 1,8 gr |
Cholesterol | 16,4 mg |
Suikers | 1,8 gr |
Zout | 0,71 gr |
Calcium | 125 mg |
Magnesium | 34,7 mg |
Fosfor | 179,9 mg |
Kalium | 230,2 mg |
Ijzer | 1,6 mg |
Jodium | 24,6 µg |
Koper | 0,1 mg |
Zink | 0,98 mg |
Seleen | 11,6 µg |
Vitamine A | 10,8 µg |
Vitamine B1 | 0,05 mg |
Vitamine B2 | 0,09 mg |
Vitamine B3 | 2,1 mg |
Vitamine B6 | 0,101 mg |
Foliumzuur | 20,4 µg |
Vitamine B12 | 3 µg |
Vitamine C | 1,4 mg |
Vitamine D | 0,7 µg |
Vitamine E | 0,2 mg |
Vitamine K1 | 7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.