Terug

Toast met sardines

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 volkoren boterhammen
  • slabladen of handje rucola
  • 1 klein blikje sardines
  • 4 takjes bladselderij
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • mespunt oregano

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 51 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    vrij van melk

Bereiding

  1. Rooster het brood lichtbruin en snijd de boterhammen schuin door.
  2. Was de sla en dep het goed droog.
  3. Laat de sardines uitlekken en verwijder eventueel de graat.
  4. Was de selderij en knip het klein.
  5. Prak de sardines fijn en meng er de tomatenketchup, wat oregano en de selderij door. 
  6. Beleg het brood met wat sla en verdeel de sardinepuree erover.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 137 kcal
Koolhydraten 15,3 gr
Vetten 4,1 gr
Vezels 2,6 gr
Eiwitten 8,4 gr
Verzadigd vet 0,9 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 1 gr
Meerv. onv. vet 1,8 gr
Cholesterol 16,4 mg
Suikers 1,8 gr
Zout 0,71 gr
Calcium 125 mg
Magnesium 34,7 mg
Fosfor 179,9 mg
Kalium 230,2 mg
Ijzer 1,6 mg
Jodium 24,6 µg
Koper 0,1 mg
Zink 0,98 mg
Seleen 11,6 µg
Vitamine A 10,8 µg
Vitamine B1 0,05 mg
Vitamine B2 0,09 mg
Vitamine B3 2,1 mg
Vitamine B6 0,101 mg
Foliumzuur 20,4 µg
Vitamine B12 3 µg
Vitamine C 1,4 mg
Vitamine D 0,7 µg
Vitamine E 0,2 mg
Vitamine K1 7 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu