Fout

Ingrediënten
2 personen
- 200 gram volkoren noedels
- 1 groene, 1 rode en 1 gele paprika
- stuk witte kool
- 1 ui
- 0.5 Spaanse peper
- 200 gram kipfilet
- peper
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 283 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in smalle repen.
- Maak de kool schoon en schaaf de kool fijn.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Snijd de Spaanse peper in smalle reepjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
- Fruit de ui met het gemberpoeder en de komijn mee.
- Voeg de paprika’s, de witte kool en de peper toe en smoor het geheel in 8-10 minuten gaar.
- Laat de noedels uitlekken en schep dit door het kip-groentemengsel.
- Maak op smaak met nog wat gemberpoeder en komijn.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 660 kcal |
Koolhydraten | 75,8 gr |
Vetten | 16,2 gr |
Vezels | 13,1 gr |
Eiwitten | 46,3 gr |
Verzadigd vet | 3,8 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 5,3 gr |
Meerv. onv. vet | 5,4 gr |
Cholesterol | 89 mg |
Suikers | 11 gr |
Zout | 0,22 gr |
Calcium | 129 mg |
Magnesium | 180,8 mg |
Fosfor | 815,5 mg |
Kalium | 1405,2 mg |
Ijzer | 5,6 mg |
Jodium | 13,3 µg |
Koper | 0,63 mg |
Zink | 4,03 mg |
Seleen | 26,1 µg |
Vitamine A | 26,4 µg |
Vitamine B1 | 0,65 mg |
Vitamine B2 | 0,29 mg |
Vitamine B3 | 17,8 mg |
Vitamine B6 | 1,438 mg |
Foliumzuur | 87,9 µg |
Vitamine B12 | 0,29 µg |
Vitamine C | 128,8 mg |
Vitamine D | 0,2 µg |
Vitamine E | 7 mg |
Vitamine K1 | 75,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.