Terug

Noedels met paprika en kip

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 200 gram volkoren noedels
  • 1 groene, 1 rode en 1 gele paprika
  • stuk witte kool
  • 1 ui
  • 0.5 Spaanse peper
  • 200 gram kipfilet
  • peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 283 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in smalle repen.
  3. Maak de kool schoon en schaaf de kool fijn.
  4. Pel de ui en snijd hem klein.
  5. Snijd de Spaanse peper in smalle reepjes.
  6. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
  7. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
  8. Fruit de ui met het gemberpoeder en de komijn mee.
  9. Voeg de paprika’s, de witte kool en de peper toe en smoor het geheel in 8-10 minuten gaar.
  10. Laat de noedels uitlekken en schep dit door het kip-groentemengsel.
  11. Maak op smaak met nog wat gemberpoeder en komijn.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 660 kcal
Koolhydraten 75,8 gr
Vetten 16,2 gr
Vezels 13,1 gr
Eiwitten 46,3 gr
Verzadigd vet 3,8 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 5,3 gr
Meerv. onv. vet 5,4 gr
Cholesterol 89 mg
Suikers 11 gr
Zout 0,22 gr
Calcium 129 mg
Magnesium 180,8 mg
Fosfor 815,5 mg
Kalium 1405,2 mg
Ijzer 5,6 mg
Jodium 13,3 µg
Koper 0,63 mg
Zink 4,03 mg
Seleen 26,1 µg
Vitamine A 26,4 µg
Vitamine B1 0,65 mg
Vitamine B2 0,29 mg
Vitamine B3 17,8 mg
Vitamine B6 1,438 mg
Foliumzuur 87,9 µg
Vitamine B12 0,29 µg
Vitamine C 128,8 mg
Vitamine D 0,2 µg
Vitamine E 7 mg
Vitamine K1 75,5 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu