Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 2 grote uien
- 1 teentje knoflook
- 100 gram champignons
- 200 gram varkensvleesreepjes
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- peper
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- 400 gram gesneden witte kool
- 2 theelepels mosterd
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 163 x
- Labels
-
balansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Bak de reepjes vlees in 2 eetlepels hete margarine bruin.
- Voeg de uien en de knoflook toe en bak dit mee.
- Voeg de champignons, peper, het laurierblad, de kruidnagel en een scheutje water toe en stoof het vlees in 15 minuten gaar.
- Verwarm de rest van de margarine en stoof hierin de witte kool in ca. 10 minuten gaar.
- Maak het vlees op smaak met mosterd. Serveer de aardappelen en de kool erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 517 kcal |
Koolhydraten | 50,8 gr |
Vetten | 18,2 gr |
Vezels | 11,2 gr |
Eiwitten | 32,5 gr |
Verzadigd vet | 3,3 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 6,8 gr |
Meerv. onv. vet | 6,9 gr |
Cholesterol | 37,3 mg |
Suikers | 6,4 gr |
Zout | 0,43 gr |
Calcium | 153,6 mg |
Magnesium | 98,7 mg |
Fosfor | 449,2 mg |
Kalium | 1765,4 mg |
Ijzer | 3,1 mg |
Jodium | 11,1 µg |
Koper | 0,56 mg |
Zink | 2,92 mg |
Seleen | 22,4 µg |
Vitamine A | 125,3 µg |
Vitamine B1 | 1,06 mg |
Vitamine B2 | 0,37 mg |
Vitamine B3 | 12,9 mg |
Vitamine B6 | 1,332 mg |
Foliumzuur | 100 µg |
Vitamine B12 | 0,29 µg |
Vitamine C | 50,3 mg |
Vitamine D | 1,4 µg |
Vitamine E | 4,7 mg |
Vitamine K1 | 102,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.