Terug

Stoofpotje met uien

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram champignons
  • 200 gram varkensvleesreepjes
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 400 gram gesneden witte kool
  • 2 theelepels mosterd

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 163 x
  • Labels
  • balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  4. Bak de reepjes vlees in 2 eetlepels hete margarine bruin.
  5. Voeg de uien en de knoflook toe en bak dit mee.
  6. Voeg de champignons, peper, het laurierblad, de kruidnagel en een scheutje water toe en stoof het vlees in 15 minuten gaar.
  7. Verwarm de rest van de margarine en stoof hierin de witte kool in ca. 10 minuten gaar. 
  8. Maak het vlees op smaak met mosterd. Serveer de aardappelen en de kool erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 517 kcal
Koolhydraten 50,8 gr
Vetten 18,2 gr
Vezels 11,2 gr
Eiwitten 32,5 gr
Verzadigd vet 3,3 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 6,8 gr
Meerv. onv. vet 6,9 gr
Cholesterol 37,3 mg
Suikers 6,4 gr
Zout 0,43 gr
Calcium 153,6 mg
Magnesium 98,7 mg
Fosfor 449,2 mg
Kalium 1765,4 mg
Ijzer 3,1 mg
Jodium 11,1 µg
Koper 0,56 mg
Zink 2,92 mg
Seleen 22,4 µg
Vitamine A 125,3 µg
Vitamine B1 1,06 mg
Vitamine B2 0,37 mg
Vitamine B3 12,9 mg
Vitamine B6 1,332 mg
Foliumzuur 100 µg
Vitamine B12 0,29 µg
Vitamine C 50,3 mg
Vitamine D 1,4 µg
Vitamine E 4,7 mg
Vitamine K1 102,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu