Fout

Ingrediënten
24 personen
- 100 gram boekweitmeel + 100 gram rijstemeel of 200 gram glutenvrije bakmix voor koekjes
- 100 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram harde koude margarine
- amandelschaafsel, greinsuiker of kristalsuiker
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 120 x
- Labels
-
met weinig zoutvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melkweekkeuze
Bereiding
- Doe het meel, de kristalsuiker en de vanillesuiker in een kom.
- Voeg de koude margarine toe en snijd met twee messen de margarine in kleine stukjes.
- Kneed dit met een koele hand snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt in de koelkast ongeveer 30 minuten opstijven.
- Warm intussen de oven voor op 150° C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Gebruik voor het uitrollen van het deeg eventueel een siliconen bakmatje. Bestuif het werkblad met glutenvrij meel.
- Rol het deeg uit tot een platte lap van ongeveer 1 cm dik. Steek met het vormpje of een glas zoveel mogelijk kransjes uit het deeg. Maak in het midden van elk deegkransje een gaatje met een appelboor.
- Kneed het overgebleven deeg weer tot een bal, rol het uit en steek opnieuw vormpjes uit. Leg de kransjes op de bakplaat.
- Garneer de kransjes met wat amandelschaafsel of suiker.
- Bak ze in het midden van de oven in ± 10 - 12 minuten gaar en heel lichtbruin.
- Bestrijk de gebakken kerstkransjes eventueel met wat suikerglazuur voor een mooi en glanzend uiterlijk.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 95 kcal |
Koolhydraten | 10,4 gr |
Vetten | 5,4 gr |
Vezels | 0,5 gr |
Eiwitten | 0,9 gr |
Verzadigd vet | 2,1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 2,2 gr |
Meerv. onv. vet | 0,8 gr |
Cholesterol | 0,1 mg |
Suikers | 4,6 gr |
Zout | |
Calcium | 3,1 mg |
Magnesium | 11,2 mg |
Fosfor | 16,5 mg |
Kalium | 22,9 mg |
Ijzer | 0,2 mg |
Jodium | 0,3 µg |
Koper | 0,05 mg |
Zink | 0,18 mg |
Seleen | 0,8 µg |
Vitamine A | 50 µg |
Vitamine B1 | 0,02 mg |
Vitamine B2 | 0,01 mg |
Vitamine B3 | 0,2 mg |
Vitamine B6 | 0,021 mg |
Foliumzuur | 4,6 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | |
Vitamine D | 0,5 µg |
Vitamine E | 2 mg |
Vitamine K1 | 0,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.