Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 rode ui
- 1 venkel
- 1 courgette
- 150 gram hamlap
- 150 gram volkoren macaroni
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- peper, paprikapoeder
- 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 47 x
- Labels
-
eiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de venkel in reepjes en de courgette in blokjes.
- Snijd het vlees in dunne reepjes.
- Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bak het vlees in de margarine bruin. Bak de ui mee.
- Voeg de rest van de groente toe met peper, paprikapoeder en de Provençaalse kruiden. Stoof de groente en het vlees in 10 minuten gaar.
- Meng de uitgelekte macaroni door de groente en warm het geheel goed door.
- Geef er de geraspte kaas bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 518 kcal |
Koolhydraten | 58,7 gr |
Vetten | 14,3 gr |
Vezels | 11 gr |
Eiwitten | 33,2 gr |
Verzadigd vet | 3,2 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 4,6 gr |
Meerv. onv. vet | 5,1 gr |
Cholesterol | 44,5 mg |
Suikers | 10 gr |
Zout | 0,34 gr |
Calcium | 285,8 mg |
Magnesium | 154,5 mg |
Fosfor | 656,3 mg |
Kalium | 1581,8 mg |
Ijzer | 6,6 mg |
Jodium | 14,8 µg |
Koper | 0,53 mg |
Zink | 5,29 mg |
Seleen | 14,7 µg |
Vitamine A | 148,5 µg |
Vitamine B1 | 1,37 mg |
Vitamine B2 | 0,57 mg |
Vitamine B3 | 10,4 mg |
Vitamine B6 | 1,059 mg |
Foliumzuur | 145,3 µg |
Vitamine B12 | 0,55 µg |
Vitamine C | 28,2 mg |
Vitamine D | 1 µg |
Vitamine E | 3,6 mg |
Vitamine K1 | 14,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.