Terug

Macaronischotel

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 rode ui
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 150 gram hamlap
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • peper, paprikapoeder
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 47 x
  • Labels
  • eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de venkel in reepjes en de courgette in blokjes.
  2. Snijd het vlees in dunne reepjes.
  3. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Bak het vlees in de margarine bruin. Bak de ui mee.
  5. Voeg de rest van de groente toe met peper, paprikapoeder en de Provençaalse kruiden. Stoof de groente en het vlees in 10 minuten gaar.
  6. Meng de uitgelekte macaroni door de groente en warm het geheel goed door.
  7. Geef er de geraspte kaas bij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 518 kcal
Koolhydraten 58,7 gr
Vetten 14,3 gr
Vezels 11 gr
Eiwitten 33,2 gr
Verzadigd vet 3,2 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 4,6 gr
Meerv. onv. vet 5,1 gr
Cholesterol 44,5 mg
Suikers 10 gr
Zout 0,34 gr
Calcium 285,8 mg
Magnesium 154,5 mg
Fosfor 656,3 mg
Kalium 1581,8 mg
Ijzer 6,6 mg
Jodium 14,8 µg
Koper 0,53 mg
Zink 5,29 mg
Seleen 14,7 µg
Vitamine A 148,5 µg
Vitamine B1 1,37 mg
Vitamine B2 0,57 mg
Vitamine B3 10,4 mg
Vitamine B6 1,059 mg
Foliumzuur 145,3 µg
Vitamine B12 0,55 µg
Vitamine C 28,2 mg
Vitamine D 1 µg
Vitamine E 3,6 mg
Vitamine K1 14,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu