Fout

Ingrediënten
2 personen
- 50 gram gedroogde abrikozen
- 1 ui
- 4 kipkarbonades
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- mespunt koenjit (geelwortel)
- mespunt kaneel
- 6 aardappelen
- 1 Chinese kool
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 59 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Was de abrikozen.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Neem het vel van de kip en bestrooi het vlees met peper.
- Bak de kip in de hete margarine bruin.
- Fruit de ui kort mee.
- Voeg 150 ml water, de abrikozen, de koenjit en de kaneel toe. Stoof de kip in 30 minuten gaar.
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in repen. Kook de kool in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan en strooi ze over de kip.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 572 kcal |
Koolhydraten | 61,8 gr |
Vetten | 19,6 gr |
Vezels | 14,1 gr |
Eiwitten | 30,2 gr |
Verzadigd vet | 3,3 gr |
Trans vet | 0,2 gr |
Enkelv. onv. vet | 7,7 gr |
Meerv. onv. vet | 6,7 gr |
Cholesterol | 70,2 mg |
Suikers | 15,9 gr |
Zout | 0,35 gr |
Calcium | 347,1 mg |
Magnesium | 132,8 mg |
Fosfor | 433,7 mg |
Kalium | 2082,9 mg |
Ijzer | 5,8 mg |
Jodium | 16,3 µg |
Koper | 0,43 mg |
Zink | 2,86 mg |
Seleen | 20 µg |
Vitamine A | 144,4 µg |
Vitamine B1 | 0,33 mg |
Vitamine B2 | 0,31 mg |
Vitamine B3 | 12,7 mg |
Vitamine B6 | 0,977 mg |
Foliumzuur | 174 µg |
Vitamine B12 | 0,2 µg |
Vitamine C | 42,3 mg |
Vitamine D | 1,1 µg |
Vitamine E | 6,2 mg |
Vitamine K1 | 71,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.