Terug

Kipkarbonade met abrikozen

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 1 ui
  • 4 kipkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • mespunt koenjit (geelwortel)
  • mespunt kaneel
  • 6 aardappelen
  • 1 Chinese kool
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 59 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Was de abrikozen.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Neem het vel van de kip en bestrooi het vlees met peper.
  4. Bak de kip in de hete margarine bruin.
  5. Fruit de ui kort mee.
  6. Voeg 150 ml water, de abrikozen, de koenjit en de kaneel toe. Stoof de kip in 30 minuten gaar.
  7. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  8. Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in repen. Kook de kool in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  9. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan en strooi ze over de kip.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 572 kcal
Koolhydraten 61,8 gr
Vetten 19,6 gr
Vezels 14,1 gr
Eiwitten 30,2 gr
Verzadigd vet 3,3 gr
Trans vet 0,2 gr
Enkelv. onv. vet 7,7 gr
Meerv. onv. vet 6,7 gr
Cholesterol 70,2 mg
Suikers 15,9 gr
Zout 0,35 gr
Calcium 347,1 mg
Magnesium 132,8 mg
Fosfor 433,7 mg
Kalium 2082,9 mg
Ijzer 5,8 mg
Jodium 16,3 µg
Koper 0,43 mg
Zink 2,86 mg
Seleen 20 µg
Vitamine A 144,4 µg
Vitamine B1 0,33 mg
Vitamine B2 0,31 mg
Vitamine B3 12,7 mg
Vitamine B6 0,977 mg
Foliumzuur 174 µg
Vitamine B12 0,2 µg
Vitamine C 42,3 mg
Vitamine D 1,1 µg
Vitamine E 6,2 mg
Vitamine K1 71,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu