Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 (oude) volkoren boterham
- halfvolle melk
- 1 teentje knoflook
- stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 150 gram rundergehakt
- 1 eetlepel ketjap manis
- chilipeper
- 150 gram zilvervliesrijst
- 600 gram savooiekool
- 1 paprika
- 1 eetlepel olie
- 100 gram taugé
- 1 eetlepel ongezouten pinda's
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 161 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van ei
Bereiding
- Week het brood in wat melk.
- Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
- Schil het stukje gember en rasp het boven de kom.
- Voeg het geweekte brood toe met het gehakt, de ketjap en wat chilipeper.
- Meng alles goed door elkaar en vorm er 6 balletjes van. Laat de gehaktballetjes afgedekt in de koelkast 20 minuten opstijven.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de savooiekool schoon en snijd het in repen.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in repen.
- Bak de gehaktballetjes in de hete olie bruin.
- Doe de paprika bij het vlees met wat water en stoof het geheel in 10 minuten gaar.
- Kook de savooiekool in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
- Was de taugé onder stromend water.
- Hak de pinda´s grof.
- Warm de laatste minuut de taugé met de gehaktballetjes mee.
- Strooi de pinda´s over de savooiekool. Geef de rijst erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 655 kcal |
Koolhydraten | 77,8 gr |
Vetten | 22 gr |
Vezels | 10,6 gr |
Eiwitten | 31,4 gr |
Verzadigd vet | 6,2 gr |
Trans vet | 0,3 gr |
Enkelv. onv. vet | 9,6 gr |
Meerv. onv. vet | 4,2 gr |
Cholesterol | 34,7 mg |
Suikers | 13,9 gr |
Zout | 1,1 gr |
Calcium | 188,5 mg |
Magnesium | 203,1 mg |
Fosfor | 552,9 mg |
Kalium | 1132,1 mg |
Ijzer | 5 mg |
Jodium | 22,2 µg |
Koper | 0,46 mg |
Zink | 5,5 mg |
Seleen | 19,3 µg |
Vitamine A | 80,7 µg |
Vitamine B1 | 0,67 mg |
Vitamine B2 | 0,34 mg |
Vitamine B3 | 11,2 mg |
Vitamine B6 | 0,721 mg |
Foliumzuur | 162,8 µg |
Vitamine B12 | 1,58 µg |
Vitamine C | 135,1 mg |
Vitamine D | 0,4 µg |
Vitamine E | 4,9 mg |
Vitamine K1 | 409,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.