Terug

Witte bonen met mosterd-groentensaus

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 250 gram prei
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels olie
  • mespunt tijm
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • peper
  • 1 blik of grote pot witte bonen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 77 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    klimaatkanjer
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij, de prei en de champignons schoon.
  2. Snijd de stengels bleekselderij in smalle boogjes, de prei in ringen en de champignons in plakken.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de bleekselderij en de prei zacht.
  4. Voeg 200 ml water toe met wat tijm en de mosterd en kook dit 5 minuten.
  5. Voeg de champignons toe en warm ze kort mee.
  6. Rooster het mosterdzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
  7. Maak de groentesaus op smaak met peper.
  8. Spoel de witte bonen af. Verwarm de bonen in weinig water.
  9. Giet ze af, strooi het mosterdzaad erover en geef de groentesaus erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 420 kcal
Koolhydraten 40,2 gr
Vetten 13,7 gr
Vezels 22 gr
Eiwitten 23,1 gr
Verzadigd vet 2,5 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 4,8 gr
Meerv. onv. vet 5,4 gr
Cholesterol
Suikers 3 gr
Zout 0,99 gr
Calcium 300,5 mg
Magnesium 124,1 mg
Fosfor 396,4 mg
Kalium 1379,2 mg
Ijzer 10,3 mg
Jodium 4,5 µg
Koper 1,09 mg
Zink 2,6 mg
Seleen 18,2 µg
Vitamine A 168,8 µg
Vitamine B1 0,37 mg
Vitamine B2 0,5 mg
Vitamine B3 4,8 mg
Vitamine B6 0,25 mg
Foliumzuur 107,7 µg
Vitamine B12
Vitamine C 23,5 mg
Vitamine D
Vitamine E 4,5 mg
Vitamine K1 49,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu