Fout
Ingrediënten
2 personen
- 3 stengels bleekselderij
- 250 gram prei
- 250 gram champignons
- 2 eetlepels olie
- mespunt tijm
- 1 theelepel mosterd
- 2 theelepels mosterdzaad
- 2 theelepels mosterdzaad
- peper
- 1 blik of grote pot witte bonen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 77 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenklimaatkanjervegetarischvrij van melk
Bereiding
- Maak de bleekselderij, de prei en de champignons schoon.
- Snijd de stengels bleekselderij in smalle boogjes, de prei in ringen en de champignons in plakken.
- Verwarm de olie en fruit hierin de bleekselderij en de prei zacht.
- Voeg 200 ml water toe met wat tijm en de mosterd en kook dit 5 minuten.
- Voeg de champignons toe en warm ze kort mee.
- Rooster het mosterdzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
- Maak de groentesaus op smaak met peper.
- Spoel de witte bonen af. Verwarm de bonen in weinig water.
- Giet ze af, strooi het mosterdzaad erover en geef de groentesaus erbij.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 420 kcal |
| Koolhydraten | 40,2 gr |
| Vetten | 13,7 gr |
| Vezels | 22 gr |
| Eiwitten | 23,1 gr |
| Verzadigd vet | 2,5 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 4,8 gr |
| Meerv. onv. vet | 5,4 gr |
| Cholesterol | |
| Suikers | 3 gr |
| Zout | 0,99 gr |
| Calcium | 300,5 mg |
| Magnesium | 124,1 mg |
| Fosfor | 396,4 mg |
| Kalium | 1379,2 mg |
| Ijzer | 10,3 mg |
| Jodium | 4,5 µg |
| Koper | 1,09 mg |
| Zink | 2,6 mg |
| Seleen | 18,2 µg |
| Vitamine A | 168,8 µg |
| Vitamine B1 | 0,37 mg |
| Vitamine B2 | 0,5 mg |
| Vitamine B3 | 4,8 mg |
| Vitamine B6 | 0,25 mg |
| Foliumzuur | 107,7 µg |
| Vitamine B12 | |
| Vitamine C | 23,5 mg |
| Vitamine D | |
| Vitamine E | 4,5 mg |
| Vitamine K1 | 49,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.