Terug

Gevulde perzik

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 perziken
  • 1 (oud) bitterkoekje
  • 1 ei
  • 0.5 eetlepel suiker
  • 1 theelepel citroensap

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 56 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175 °C.
  2. Schil de perziken, neem de pit er uit en hol de vruchten eventueel wat uit. Verkruimel het bitterkoekje.
  3. Splits het ei en klop de dooier los.
  4. Vermeng de koekkruimels met het vruchtvlees, de losgeklopte eierdooier, de helft van de suiker en het citroensap.
  5. Vul hiermee de perzikhelften en plaats ze in een ovenvaste schaal.
  6. Klop het eiwit met de rest van de suiker stijf, verdeel dit over de perziken en plaats ze in de oven.
  7. Bak de perziken in 20 minuten heet en goudbruin. Dien ze heet op.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 115 kcal
Koolhydraten 16,3 gr
Vetten 2,9 gr
Vezels 1,7 gr
Eiwitten 4,5 gr
Verzadigd vet 0,9 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 1,2 gr
Meerv. onv. vet 0,3 gr
Cholesterol 88,3 mg
Suikers 15,3 gr
Zout 0,1 gr
Calcium 21,4 mg
Magnesium 15,2 mg
Fosfor 87,3 mg
Kalium 242,8 mg
Ijzer 0,8 mg
Jodium 7,9 µg
Koper 0,09 mg
Zink 0,53 mg
Seleen 4,3 µg
Vitamine A 57,3 µg
Vitamine B1 0,03 mg
Vitamine B2 0,12 mg
Vitamine B3 0,6 mg
Vitamine B6 0,05 mg
Foliumzuur 24,2 µg
Vitamine B12 0,37 µg
Vitamine C 8,2 mg
Vitamine D 0,3 µg
Vitamine E 0,9 mg
Vitamine K1 6,5 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu