Fout
Ingrediënten
2 personen
- 2 perziken
- 1 (oud) bitterkoekje
- 1 ei
- 0.5 eetlepel suiker
- 1 theelepel citroensap
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 56 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Warm de oven voor op 175 °C.
- Schil de perziken, neem de pit er uit en hol de vruchten eventueel wat uit. Verkruimel het bitterkoekje.
- Splits het ei en klop de dooier los.
- Vermeng de koekkruimels met het vruchtvlees, de losgeklopte eierdooier, de helft van de suiker en het citroensap.
- Vul hiermee de perzikhelften en plaats ze in een ovenvaste schaal.
- Klop het eiwit met de rest van de suiker stijf, verdeel dit over de perziken en plaats ze in de oven.
- Bak de perziken in 20 minuten heet en goudbruin. Dien ze heet op.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 115 kcal |
| Koolhydraten | 16,3 gr |
| Vetten | 2,9 gr |
| Vezels | 1,7 gr |
| Eiwitten | 4,5 gr |
| Verzadigd vet | 0,9 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 1,2 gr |
| Meerv. onv. vet | 0,3 gr |
| Cholesterol | 88,3 mg |
| Suikers | 15,3 gr |
| Zout | 0,1 gr |
| Calcium | 21,4 mg |
| Magnesium | 15,2 mg |
| Fosfor | 87,3 mg |
| Kalium | 242,8 mg |
| Ijzer | 0,8 mg |
| Jodium | 7,9 µg |
| Koper | 0,09 mg |
| Zink | 0,53 mg |
| Seleen | 4,3 µg |
| Vitamine A | 57,3 µg |
| Vitamine B1 | 0,03 mg |
| Vitamine B2 | 0,12 mg |
| Vitamine B3 | 0,6 mg |
| Vitamine B6 | 0,05 mg |
| Foliumzuur | 24,2 µg |
| Vitamine B12 | 0,37 µg |
| Vitamine C | 8,2 mg |
| Vitamine D | 0,3 µg |
| Vitamine E | 0,9 mg |
| Vitamine K1 | 6,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.