Terug

Rijst met doperwtjes

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 koolrabi´s
  • 150 gram kippendijfilet
  • peper, paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 gram diepvries doperwtjes

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 50 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  2. Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
  3. Schil de koolrabi´s en snijd ze in blokjes.
  4. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  5. Bak de kip in 1 eetlepel margarine bruin.
  6. Bak 1 ui kort mee.
  7. Voeg de blokjes koolrabi toe en stoof het geheel in 6 minuten gaar.
  8. Fruit de rest van de ui en de knoflook met wat peper en paprikapoeder zacht in de rest van de margarine.
  9. Voeg de doperwtjes toe en laat ze gaar worden.
  10. Bak de gare rijst even mee.
  11. Serveer de rijst met de kip en de groente.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 588 kcal
Koolhydraten 74,2 gr
Vetten 13,8 gr
Vezels 9,7 gr
Eiwitten 36,8 gr
Verzadigd vet 2,5 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 4,4 gr
Meerv. onv. vet 5,6 gr
Cholesterol 67 mg
Suikers 3,1 gr
Zout 0,18 gr
Calcium 205,9 mg
Magnesium 238,6 mg
Fosfor 662,1 mg
Kalium 1597 mg
Ijzer 4,7 mg
Jodium 12,9 µg
Koper 0,3 mg
Zink 2,21 mg
Seleen 23,4 µg
Vitamine A 113,1 µg
Vitamine B1 0,53 mg
Vitamine B2 0,25 mg
Vitamine B3 14,1 mg
Vitamine B6 0,917 mg
Foliumzuur 149,8 µg
Vitamine B12 0,22 µg
Vitamine C 98,6 mg
Vitamine D 0,9 µg
Vitamine E 4,1 mg
Vitamine K1 20,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu