Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 koolrabi´s
- 150 gram kippendijfilet
- peper, paprikapoeder
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 100 gram diepvries doperwtjes
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 50 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
- Schil de koolrabi´s en snijd ze in blokjes.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in 1 eetlepel margarine bruin.
- Bak 1 ui kort mee.
- Voeg de blokjes koolrabi toe en stoof het geheel in 6 minuten gaar.
- Fruit de rest van de ui en de knoflook met wat peper en paprikapoeder zacht in de rest van de margarine.
- Voeg de doperwtjes toe en laat ze gaar worden.
- Bak de gare rijst even mee.
- Serveer de rijst met de kip en de groente.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 588 kcal |
Koolhydraten | 74,2 gr |
Vetten | 13,8 gr |
Vezels | 9,7 gr |
Eiwitten | 36,8 gr |
Verzadigd vet | 2,5 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 4,4 gr |
Meerv. onv. vet | 5,6 gr |
Cholesterol | 67 mg |
Suikers | 3,1 gr |
Zout | 0,18 gr |
Calcium | 205,9 mg |
Magnesium | 238,6 mg |
Fosfor | 662,1 mg |
Kalium | 1597 mg |
Ijzer | 4,7 mg |
Jodium | 12,9 µg |
Koper | 0,3 mg |
Zink | 2,21 mg |
Seleen | 23,4 µg |
Vitamine A | 113,1 µg |
Vitamine B1 | 0,53 mg |
Vitamine B2 | 0,25 mg |
Vitamine B3 | 14,1 mg |
Vitamine B6 | 0,917 mg |
Foliumzuur | 149,8 µg |
Vitamine B12 | 0,22 µg |
Vitamine C | 98,6 mg |
Vitamine D | 0,9 µg |
Vitamine E | 4,1 mg |
Vitamine K1 | 20,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.