Terug

Visragout met kruiden

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 200 gram (winter)wortel
  • 200 gram visfilet (bijv. pangasius)
  • peper
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 50 gram garnalen
  • 2 eetlepels zuivelspread light
  • 6 sprieten bieslook
  • 1 eetlepel dille (vers of uit de diepvries)
  • citroensap

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 28 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken of repen.
  3. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper.
  4. Breng 300 ml water aan de kook. Leg de vis er in en laat de vis tegen de kook aan in 5 minuten gaar worden.
  5. Neem de vis voorzichtig uit het vocht.
  6. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  7. Verwarm de margarine en fruit hier de uienringetjes zacht. Strooi het volkorenmeel erover en warm dit goed door.
  8. Giet er bij gedeelten, onder goed roeren het stoofvocht bij en breng dit aan de kook. Laat de saus enkele minuten zacht koken.
  9. Kook de wortelen in een bodempje water in een paar minuten gaar. Warm de laatste minuut de doperwten mee.
  10. Spoel de garnalen in een zeef af.
  11. Roer de zuivelspread door de saus.
  12. Was de bieslook en de dille en knip het klein.
  13. Meng de stukjes vis en de garnalen voorzichtig door de saus en warm het geheel goed door.
  14. Maak de ragout op smaak met de bieslook, de dille, enkele druppels citroensap en wat peper.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 609 kcal
Koolhydraten 68,5 gr
Vetten 14,6 gr
Vezels 13,5 gr
Eiwitten 44,4 gr
Verzadigd vet 3,5 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 4,5 gr
Meerv. onv. vet 5,2 gr
Cholesterol 98,5 mg
Suikers 9,2 gr
Zout 0,79 gr
Calcium 178 mg
Magnesium 142 mg
Fosfor 526,6 mg
Kalium 1722,8 mg
Ijzer 5,1 mg
Jodium 15,6 µg
Koper 0,54 mg
Zink 2,84 mg
Seleen 63,6 µg
Vitamine A 1215,9 µg
Vitamine B1 0,56 mg
Vitamine B2 0,28 mg
Vitamine B3 10 mg
Vitamine B6 0,794 mg
Foliumzuur 115,6 µg
Vitamine B12 2,51 µg
Vitamine C 40,9 mg
Vitamine D 25,1 µg
Vitamine E 6,1 mg
Vitamine K1 127 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu