Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 200 gram (winter)wortel
- 200 gram visfilet (bijv. pangasius)
- peper
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 eetlepels volkorenmeel
- 200 gram diepvries doperwten
- 50 gram garnalen
- 2 eetlepels zuivelspread light
- 6 sprieten bieslook
- 1 eetlepel dille (vers of uit de diepvries)
- citroensap
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 28 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van ei
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken of repen.
- Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Breng 300 ml water aan de kook. Leg de vis er in en laat de vis tegen de kook aan in 5 minuten gaar worden.
- Neem de vis voorzichtig uit het vocht.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Verwarm de margarine en fruit hier de uienringetjes zacht. Strooi het volkorenmeel erover en warm dit goed door.
- Giet er bij gedeelten, onder goed roeren het stoofvocht bij en breng dit aan de kook. Laat de saus enkele minuten zacht koken.
- Kook de wortelen in een bodempje water in een paar minuten gaar. Warm de laatste minuut de doperwten mee.
- Spoel de garnalen in een zeef af.
- Roer de zuivelspread door de saus.
- Was de bieslook en de dille en knip het klein.
- Meng de stukjes vis en de garnalen voorzichtig door de saus en warm het geheel goed door.
- Maak de ragout op smaak met de bieslook, de dille, enkele druppels citroensap en wat peper.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 609 kcal |
Koolhydraten | 68,5 gr |
Vetten | 14,6 gr |
Vezels | 13,5 gr |
Eiwitten | 44,4 gr |
Verzadigd vet | 3,5 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 4,5 gr |
Meerv. onv. vet | 5,2 gr |
Cholesterol | 98,5 mg |
Suikers | 9,2 gr |
Zout | 0,79 gr |
Calcium | 178 mg |
Magnesium | 142 mg |
Fosfor | 526,6 mg |
Kalium | 1722,8 mg |
Ijzer | 5,1 mg |
Jodium | 15,6 µg |
Koper | 0,54 mg |
Zink | 2,84 mg |
Seleen | 63,6 µg |
Vitamine A | 1215,9 µg |
Vitamine B1 | 0,56 mg |
Vitamine B2 | 0,28 mg |
Vitamine B3 | 10 mg |
Vitamine B6 | 0,794 mg |
Foliumzuur | 115,6 µg |
Vitamine B12 | 2,51 µg |
Vitamine C | 40,9 mg |
Vitamine D | 25,1 µg |
Vitamine E | 6,1 mg |
Vitamine K1 | 127 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.