Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 bosuitjes
- 200 gram peultjes
- 0.5 sinaasappel
- 200 gram kipfilet
- peper, gemberpoeder
- 2 eetlepels olie
- 200 gram diepvries doperwten
- 175 gram volkoren noedels
- 100 gram taugé
- 1 eetlepel ketjap manis
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 55 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van melk
Bereiding
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Was de peultjes en snijd er een puntje af.
- Snijd een dun stukje van de schil van de gewassen sinaasappel en snijd dit heel fijn.
- Pers de halve sinaasappel uit.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
- Roerbak de sinaasappelschil, de bosuitjes en wat gemberpoeder mee.
- Voeg de peultjes, de doperwten, het sinaasappelsap en 100 ml water toe en stoof de groente en de kip in 5-7 minuten gaar.
- Kook intussen de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de taugé en warm dit kort met de kip mee.
- Maak op smaak met de ketjap en peper en geef de noedels erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 727 kcal |
Koolhydraten | 86,2 gr |
Vetten | 15,9 gr |
Vezels | 15 gr |
Eiwitten | 52,2 gr |
Verzadigd vet | 3,8 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 5,3 gr |
Meerv. onv. vet | 5,2 gr |
Cholesterol | 89 mg |
Suikers | 12,2 gr |
Zout | 0,79 gr |
Calcium | 169,9 mg |
Magnesium | 213,5 mg |
Fosfor | 852,2 mg |
Kalium | 1435,8 mg |
Ijzer | 6,9 mg |
Jodium | 13,2 µg |
Koper | 0,68 mg |
Zink | 5,49 mg |
Seleen | 24,5 µg |
Vitamine A | 82,7 µg |
Vitamine B1 | 0,94 mg |
Vitamine B2 | 0,41 mg |
Vitamine B3 | 19 mg |
Vitamine B6 | 1,248 mg |
Foliumzuur | 95,2 µg |
Vitamine B12 | 0,29 µg |
Vitamine C | 64,5 mg |
Vitamine D | 0,2 µg |
Vitamine E | 5,1 mg |
Vitamine K1 | 133,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.