Terug

Geroerbakte kip met doperwtjes en peultjes

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 bosuitjes
  • 200 gram peultjes
  • 0.5 sinaasappel
  • 200 gram kipfilet
  • peper, gemberpoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 175 gram volkoren noedels
  • 100 gram taugé
  • 1 eetlepel ketjap manis

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 55 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van melk

Bereiding

  1. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  2. Was de peultjes en snijd er een puntje af.
  3. Snijd een dun stukje van de schil van de gewassen sinaasappel en snijd dit heel fijn.
  4. Pers de halve sinaasappel uit.
  5. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
  6. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
  7. Roerbak de sinaasappelschil, de bosuitjes en wat gemberpoeder mee.
  8. Voeg de peultjes, de doperwten, het sinaasappelsap en 100 ml water toe en stoof de groente en de kip in 5-7 minuten gaar.
  9. Kook intussen de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Was de taugé en warm dit kort met de kip mee.
  11. Maak op smaak met de ketjap en peper en geef de noedels erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 727 kcal
Koolhydraten 86,2 gr
Vetten 15,9 gr
Vezels 15 gr
Eiwitten 52,2 gr
Verzadigd vet 3,8 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 5,3 gr
Meerv. onv. vet 5,2 gr
Cholesterol 89 mg
Suikers 12,2 gr
Zout 0,79 gr
Calcium 169,9 mg
Magnesium 213,5 mg
Fosfor 852,2 mg
Kalium 1435,8 mg
Ijzer 6,9 mg
Jodium 13,2 µg
Koper 0,68 mg
Zink 5,49 mg
Seleen 24,5 µg
Vitamine A 82,7 µg
Vitamine B1 0,94 mg
Vitamine B2 0,41 mg
Vitamine B3 19 mg
Vitamine B6 1,248 mg
Foliumzuur 95,2 µg
Vitamine B12 0,29 µg
Vitamine C 64,5 mg
Vitamine D 0,2 µg
Vitamine E 5,1 mg
Vitamine K1 133,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu